ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Γαργαλιάνους – Καταγγέλλουν τον Δήμο για αδιαφορία

Με επιστολή τους προς το gargalianoionline κάτοικοι επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Γαργαλιάνους κάνουν γνωστό το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω της στενότητας της εν λόγω οδού, αναλύοντας ταυτόχρονα τους λόγους που τους οδήγησαν στην σύνταξή της παρακάτω επιστολής, τονίζοντας το γεγονός πως αν και έχουν αποταθεί στο Δήμο για την επίλυσή του, κάνεις έως τώρα κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν επισυνάψει δύο επιστολές που έχουν στείλει στην δημοτική αρχή, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει επίσημη απάντηση.

Η επιστολή των κατοίκων προς το gargalianoionline αναφέρει τα εξής:

Στο νόμο 3852/2010 για το Πρόγραμμα Καλλικράτης ορίζονται μεταξύ άλλων οι υποχρεώσεις των αιρετών στους πρωτοβάθμιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που στόχο έχουν την ορθή εξυπηρέτηση του πολίτη και τη χρηστή διοίκηση. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει διαβάζοντας τα παρακάτω ότι ο Δήμος Τρυφιλίας πόρρω απέχει από τη στοιχειώδη εκπλήρωση των εν λόγω υποχρεώσεων.
Ορισμένοι εκ των κατοίκων επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Γαργαλιάνους, αντιμετωπίζοντας ένα χρόνιο πρόβλημα λόγω της στενότητας της οδού, αποφασίσαμε να αποτανθούμε στον δήμο για την επίλυσή του. Για το λόγο αυτό παραδώσαμε *στις 31/10/2016 επιστολή (τριάντα πέντε υπογράφοντες) στην οποία παραθέσαμε το πρόβλημα και αναλύσαμε τους λόγους που μας οδήγησαν στην σύνταξή της. Ειδικότερα τονίσαμε τις συχνές υλικες ζημιές μεταξύ των διερχόμενων και των σταθμευμένων οχημάτων αλλά και το σύνηθες φαινόμενο οδηγοί να ανέρχονται με τα οχήματά τους επί του πεζοδρομίου και να διέρχονται το μήκος της οδού κατ’ αυτόν τον τρόπο, με σόβαρό τον κίνδυνο τραυματισμού όσων εξέρχονται ανυποψίαστοι από οικείες ή καταστήματα.
Από την στιγμή παράδοσης της επιστολής ξεκίνησε μια τραγελαφική ιστορια που αδυνατουμε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε να εκτειληχθεί εν έτη 2018 σε ένα κατά τα άλλα ευνομούμενο κρατος. Πιο συγκεκριμένα η υπάλληλος του δήμου αφού πρωτοκόλλησε την επιστολή, μάς ενημέρωσε ο,τι θα την παραλάβει ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων και θα την παραδώσει στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση. Πράγματι ο δημοτικός σύμβουλος παρέλαβε την επιστολή και αποχωρήσαμε αναμένοντας ενημέρωση σχετικά με τυχόν εξέλιξη.
Ύστερα από παρέλευση δύο μηνών ορισμένοι εκ τως υπογραφόντων της επιστολής συζητώντας με αιρέτους διαπιστώσαμε ότι είχαν πλήρη άγνοια επί του θέματος. Αναλύοντας το πρόβλημα προφορικά και ζητώντας τη γνώμη τους λάβαμε ποικίλες απαντήσεις όπως «ο δήμος δεν έχει χρήματα», «ένα χρόνιο πρόβλημα δε θα το λύσουμε εμείς», «να συντάξετε επιστολή και να τη στείλετε στο δήμο;;;;;;;» κλπ. Κατόπιν όλων αυτών απευθυνθήκαμε εκ νέου στον δημοτικό σύμβουλο που αρμοδίως ειχε παραλάβει την επιστολή και ζήτησαμε να μάθουμε το λόγω της ολιγορίας. Ο ανωτέρω δεν μας απάντησε ποτέ το λόγο που το δημοτικό συμβούλιο δεν ειχε ενημερωθεί παρά την παρέλευση δύο μηνών, πλην όμως μας διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει την επιστολή στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Επιπλέον τόνισε ως μοναδική πιθανή λύση να τοποθετηθούν πλαστικά κολωνάκια σήμανσης ( τα οποία σύμφωνα με δήλωση του αναμενόταν να τα προμηθευτεί ο δήμος σύντομα) ώστε να μην σταθμεύουν καθόλου οχήματα στην οδό. Αποδεχθήκαμε την λύση μόνο ως προσωρινή, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανώφελο, δεδομένου ότι τα πλαστικά κολωνάκια οπουδήποτε κι αν τοποθετήθηκαν στους Γαργαλίανους, καταστράφηκαν από ασυνείδητους οδηγούς. Μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών, δεδομένου ότι δεν είχε ξεκινήσει η παραμικρή εργασία, απευθυνόμενοι και πάλι στον ίδιο δημοτικό σύμβουλο λάβαμε την απίστευτη απάντηση ότι τα κολωνάκια σήμανσης δεν μπορούν τα τοποθετηθούν επειδή καταστρέφονται από ασυνείδητους οδηγούς!!!!!!!!
΄Υστερα από την απάντηση αυτή κατανοήσαμε ότι αδύνατούμε να ξεπεράσουμε κάποιους στο ευγενές άθλημα της κολοκυθιάς και αποδεχθήκαμε ότι ενδεχομένως καπου σφάλλουμε εμείς και το πρόβλημα μάλλον θα διαιωνίζεται.Ωστόσο μετά από συνολικά δεκαπέντε μήνες, την μερική κατάρευση τοίχου οικείας από όχημα που διερχόταν επί του πεζοδρομίου αλλά και τη διέλευση του εν λόγω πεζοδρομίου μέχρι και από τρακτέρ, αποφασίσαμε να αποτανθούμε για ακόμη μία φορά στον ίδιο δημοτικό σύμβουλο ( δυστυχώς όσες φορές πήγαμε στο κατάστημα του δήμου δεν βρέθηκε κάποιος άλλος) για την επίλυση επιτελους του προβλήματος.
Ο ίδιος δήμοτικός σύμβουλος μας ζήτησε να αποστείλλουμε νέα επιστολή με την οποια να ζητάμε την προσωρινή τοποθετηση κολωνακίων σήμανσης και μας επισήμανε ότι δεν ήταν αναγκαίο να έχει τόσες πολλές υπογραφες όσο η προηγούμενη (συγκεκριμένα τονισε ότι «μέχρι δέκα είναι καλά». Ώντας περίεργοι για την εξέλιξη του σήριαλ αποστείλλαμε δεύτερη επιστολή υπογεγγραμμένη από πολλούς περισσότερους των δέκα κατοίκων (είκοσι δύο υπογράφοντες).Η τελική πράξη του δράματος ήταν η απάντηση που λάβαμε ότι οι υπογράφοντες δεν είναι αρκετοί και ως εκ τούτου το θέμα της επιστολής δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.Τελικά στο ευγενές άθλημα της κολοκυθιάς αποδειχθήκαμε λίγοι.
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να θέσουμε το εξής ερώτημα πολλαπλής επιλογής:
Όταν οι κάτοικοι ενός δήμου αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα και αποστέλλουν επιστολή στο δήμο ποια διαδικασία ακολουθείται:
Α) Την διαβάζει ένας και απαντά ό,τι του κατέβει στο κεφάλι;
Β) Την διαβάζουν πολλοί και απαντούν όλοι ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι;
Γ) Δεν τη διαβάζει κανείς και απλά εξαφανίζεται;
Δ) Την παραλαμβάνει ο αρμόδιος και την παραδίδει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με παράλληλη ενημέρωση των πολιτών;
Ας μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος από το δήμο ώστε να κυκλώσουμε τη σωστή απάντηση.

 

*Η επιστολή των κατοίκων στις 31/10/2016

    Γαργαλιάνοι  21/10/16     

 Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

           Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε και να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και οι λοιποί χρήστες της εν λόγω οδού στους Γαργαλιάνους.

         Η ανωτέρω οδός, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία αποτελεί  μια από τις πιο πολυσύχναστες  οδούς των Γαργαλιάνων. Το προαναφερθέν πρόβλημα εμφανίζεται μεταξύ της πλατείας και της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου .Πιο συγκεκριμένα η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει πλάτος 3.60m ενώ τα πεζοδρόμια  που την πλαισιώνουν έχουν το μεν αριστερό (με κατεύθυνση από πλατεία προς Ελ. Βενιζέλου)πλάτος 0.80m το δε δεξί πλάτος 3.10m.Είναι λοιπόν εμφανείς τόσο η στενότητα της οδού όσο και η δυσαναλογία στο μέγεθος των πεζοδρομίων.

         Επειδή το ανωτέρω τμήμα της οδού αποτελεί ένα από τα πιο κεντρικά σημεία των Γαργαλιάνων πολλοί δημότες σταθμεύουν τα οχήματά τους σε αυτό. Ωστόσο λόγω του πλήθους των διερχομένων οχημάτων και της στενότητα της οδού προκαλούνται συχνά φθορές μεταξύ αυτών και των σταθμευμένων. Πολλοί αναγκάζονται να παρκάρουν παράνομα πάνω στα πεζοδρόμια ακριβώς για να προστατεύσουν τα οχήματά τους από τα διερχόμενα.

        Επίσης οι κάτοικοι  της εν λόγω οδού αναγκάζονται πολλές φορές προκειμένου να φτάσουν στις εισόδους τω σπιτιών τους, να παρανομούν, εισερχόμενοι με αντίθετη από τη σωστή φορά  στη συγκεκριμένοι οδό για να αποφύγουν φθορές στα οχήματά τους.

        Επιπλέον αρκετοί οδηγοί με μεγαλύτερα οχήματα, αδυνατώντας  να περάσουν, ανέρχονται επί του αριστερού πεζοδρομίου και διατρέχουν  κατ’ αυτό τον τρόπο το μήκος της οδού. Εξαιτίας αυτού οι εξερχόμενοι από οικίες και καταστήματα βρίσκονται αντιμέτωποι  με τον κίνδυνο τραυματισμού ενώ συχνότατα  προξενούνται  φθορές στους υδρομετρητές της Ε.Υ.Δ.Α.Π

      Τέλος πρέπει να σημειωθεί η δυσκολία στη τροφοδοσία των καταστημάτων καθώς τα οχήματα διανομών αδυνατούν να διασχίσουν την οδό και οι μεταφορείς αναγκάζονται να μεταφέρουν ευαίσθητα και πολλές φορές μεγάλης αξίας εμπορεύματα  από μακριά κουβαλώντας τα οι ίδιοι

      Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας την επιστολή μας και ενεργήσετε για την επίλυση του ζητήματος

     Με εκτίμηση οι δημότες

 

Η δεύτερη επιστολή των κατοίκων

Αξιότιμε κε Δήμαρχε

 

        Με την από 21/10/2016  επιστολή μας, οι κάτοικοι επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, σας επισημάναμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε  λόγω της στενότητας της εν λόγω οδού. Μετά την παρέλευση 15 μηνών με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο δήμος δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια. Κατόπιν επικοινωνίας με δημοτικό σύμβουλο, αφού τονίστηκε  ότι θεωρούμε ως μόνη ενδεδειγμένη λύση τη διαπλάτυνση της οδού, ενημερωθήκαμε ότι η λύση αυτή αποτελεί χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε ως προσωρινή διευθέτηση του  ζητήματος την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων με κολωνάκια σήμανσης, με στόχο την ορθή, ανεμπόδιστη  και ακίνδυνη διέλευσή τους  και ακόμα περισσότερο των πεζών. Οι  υπογράφοντες επιθυμούμε απάντηση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

                  

 

                                                               Με εκτίμηση,

                                                                                          Οι Υπογράφοντες

 

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Γαργαλιάνους – Καταγγέλλουν τον Δήμο για αδιαφορία”

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. ΜΟΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.