Εκπαίδευση

Επιστροφή στα θρανία με self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Σε «στοίχημα» για την κυβέρνηση έχει εξελιχθεί η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων παρατάθηκε προς τα μέσα του Απριλίου καθώς η Ελλάδα «βράζει» από κρούσματα και οι ειδικοί βλέπουν ως «εισιτήριο» για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τα self tests.
Πιθανή ημερομηνία η 12η Απριλίου

«Aν και εφόσον πάρουμε το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους η 12η Απριλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων με σύμμαχο τα self test, τους εμβολιασμούς αλλά και όλα τα μέτρα» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σήμερα με τα λεγόμενά της να συμφωνούν με όσα τόνισε την Τετάρτη (1/4) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε η υφυπουργός μιλώντας στον Θέμα 104,6 επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης. «Επιθυμία μας ως υπουργείο είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μια επιστροφή στην εκπαιδευτική κανονικότητα σταδιακή» δήλωσε.

Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της τρίτης Λυκείου και γυμνάσια, αν δεν είναι εφικτό να ανοίξουν και τα δυο και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση» επεσήμανε.

Για την παράταση του σχολικού έτους ανέφερε ότι εξετάζεται και δεν θα ξεπερνά τις δύο εβδομάδες.

Για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση σημείωσε ότι καταχωρίζονται και στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο όπως ορίζει ο νόμος. Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης θα γίνει στο τέλος τετραμήνου, οπότε και θα υπάρξει πρόνοια για όλες τις περιπτώσεις εάν και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η υφυπουργός είπε ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα σενάρια, αλλά δεν μπορεί να προαναγγείλει κανείς κάτι γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση. «Το βέβαιο είναι ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους» κατέληξε.
Πελώνη – Πιερρακάκης : Προτεραιότητα για τα self tests θα έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με την προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ», είπε την Πέμπτη (1/4) η κυβερνητική εκπρόσωπος από την πλευρά της.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι στα φαρμακεία τα self test και θα δοθεί προτεραιότητα για τη διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Κατά προτεραιότητα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία οι μαθητές κάτω των 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί» δήλωσε.

Για τα self tests και τους μαθητές μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Παρασκευή (2/4) και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης.

Αναφερόμενος στα self test ο υπουργός δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι παραλαβές και προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές, οι πολίτες 18-67 ετών και έπεται η ηλικιακή ομάδα άνω των 67 ετών. «Θα το παραλαμβάνει κάποιος από ένα φαρμακείο, θα γίνεται στο σπίτι και θα υπάρξει μια πλατφόρμα που διαμορφώνεται, όπου ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη θα εκδίδεται μια βεβαίωση είτε οι μαθητές, είτε οι εργαζόμενοι» είπε στον Real fm.
Σκέρτσος: Πρώτα σχολεία, μετά εστίαση

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι δυναμικά και έχουν στόχο να λειτουργήσει και λίγο η αγορά και μετά και τα σχολεία» διαμήνυσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Ερωτηθείς γιατί δεν ανοίγει η εστίαση πριν από το Πάσχα και να ανοίξουν μετά το Πάσχα τα σχολεία, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι «η προτεραιότητα σε αυτήν την φάση είναι να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη τα Λύκεια, δεδομένου ότι έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, ενώ υπάρχουν και οι εξετάσεις των παιδιών. Αυτό έχει συζητηθεί στην Επιτροπή και θα τεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button