Πελοπόννησος

Επιτροπή Αγώνα για το Μαίναλο και το Λύκαιο Όρος : Λέμε όχι στην καταστροφή του Μαινάλου και των λοιπών ορεινών όγκων

Συνέντευξη Τύπου, παραχώρησε, στην Τρίπολη, η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Μαινάλου και του Λύκαιου Όρους.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής ( Νίκος Γόντικας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Γιώργος Παπούλιας, Θανάσης Κακαρίκος, Άρης Μπρουμάς), γνωστοποιήσαν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις επενδύσεις των ΑΠΕ, στους ορεινούς όγκους της Αρκαδίας ( και όχι μόνο ) και κάλεσαν τις τοπικές κοινωνίες να αφυπνιστούν και να αντιδράσουν σ’ αυτές όλες τις αιτήσεις που έρχονται για ενεργειακές επενδύσεις στα βουνά της Πελοποννήσου.

Συγχρόνως, επιχειρηματολόγησαν πάνω σ’ αυτά που πρεσβεύουν και πάνω σ’ αυτά που διεκδικούν.

Η Επιτροπή, συστάθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Στεμνίτσα της Γορτυνίας.

” Παλεύουμε να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται, ανεξέλεγκτα με τις ανεμογεννήτριες. Θέλουμε και άλλους πολλούς, μαζί μας. Πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις. Πρέπει να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και να πούμε, δυνατά, όχι στην καταστροφή του Μαινάλου, όχι στην καταστροφή των βουνών μας. Οι ανεμογεννήτριες και τα παράλληλα έργα, θα αφανίσουν όλο αυτό που έχει απομείνει στα βουνά, όλα αυτά που γίνονται εκεί και που συνδράμουν σε μία άλλου τύπου ανάπτυξη. Πρέπει, επίσης, να αποφευχθεί αυτό που πάει να γίνει στη Δόριζα με τις επενδύεις, πάνω σε αποθηκεύσεις μπαταριών. Ζητάμε να προχωρήσουν τα χωρικά σχέδια, να θεσμοθετηθεί η χωροταξία, ώστε να ξέρουν, όλοι, τι, που και πως επιτρέπεται να γίνει στα βουνά “, είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα.

Οι άνθρωποι της Επιτροπής, δήλωσαν, ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα τους και ότι, θα κάνουν ότι μπορούν, ώστε να αποφευχθούν οι νέες ανεμογεννήτριες στα βουνά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Επιτροπή αγωνα με μελη Δ.Σ. τους γνωστους αποτυχημένους κομματικους συνδικαλιστές;
    Παλι μασα μύρισαν;
    Παει το καημένο το Μαίναλο, θα γεμισει ανεμογεννητριες με αυτους τους “αγωνιστες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button