Τοπικά Νέα

Επιτυχημένη η ημερίδα για την παθολογία της γυναίκας στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα αγωγής υγείας με θέμα «Πρόληψη παθολογίας στη γυναίκα», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης. Η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και η Γ΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ, κέντρισε το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα του Φιλοσοφικού.

Από την πλευρά του Δήμου, την ημερίδα χαιρέτισε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος σε θέματα Υγείας Γιώργος Στραβόλαιμος (εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο που απουσίαζε λόγω της συμμετοχής του στις εορταστικές εκδηλώσεις του Οσίου Βησσαρίωνα στη Λαμία). Ο κ. Στραβόλαιμος σημείωσε ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει με μεγάλο σεβασμό την υγεία των πολιτών και επιδιώκει την πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και προστασία της υγείας.

Συντονιστές ήταν ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ Νοσοκομείου «Αττικόν» Περικλής Παναγόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Μεσσήνης σε θέματα υγείας, Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Πετράκος, οι οποίοι κατά τον χαιρετισμό τους τόνισαν τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης καθώς και των συχνών ελέγχων για την αντιμετώπιση των παθήσεων.

Ο Επικουρικός Επιμελητής ΕΣΥ Γ΄ Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου «Αττικόν» Δ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου υπογραμμίζοντας την ανάγκη τακτικών ελέγχων για έγκαιρη διάγνωση της νόσου. 

Ο Ακαδημαϊκός Υπότροφος, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου «Αττικόν» Δ. Σιούτης, μίλησε για την εμμηνόπαυση, τη συμπτωματολογία και την αντιμετώπισή της. 

Τέλος, η μαία της Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου «Αττικόν» Κ. Βουργέντη μίλησε για τον μητρικό θηλασμό και τη σημασία του.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές για τα ζητήματα που αναλύθηκαν και δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις και επιπλέον ενημέρωση σε όποια απορία υπήρξε.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης απέστειλε μήνυμα χαιρετισμού, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, η διοικήτρια του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Ματθιόπουλος.

Παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, Μπάμπης Μακρής, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος, η πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου, μέλη της κοινότητας Μεσσήνης, γιατροί, μαίες, νοσηλεύτριες, κ.ά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button