ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Επιτυχημένο επιμορφωτικό σεμινάριο με τη συμμετοχή πλέον των 100 Νηπιαγωγών από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τη συμμετοχή πλέον των 100 Νηπιαγωγών σχολικών μονάδων της Μεσσηνίας και της Λακωνίας με τίτλο:

«Ψηφιακά εργαλεία εφαρμογής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο»

που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου από τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης Στυλιανή Σαραντοπούλου και Αλεξάνδρα Νικολάου σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και Μολάων.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου ήταν οι Νηπιαγωγοί να γνωρίσουν τρόπους μετατροπής των δραστηριοτήτων που υλοποιούν στο σχολείο σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και δια ζώσης και εξ αποστάσεως.  Οι Νηπιαγωγοί είχαν την ευκαιρία να μάθουν διάφορες χρήσιμες τεχνικές ψηφιακής συλλογής και αξιοποίησης των φωτογραφιών, ζωγραφιών και κατασκευών των μαθητών/τριών και να τις προβάλλουν με πρωτότυπους τρόπους.

Στο διάστημα 29 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 5 δίωρα εργαστηριακά μαθήματα όπου παρουσιάστηκαν εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στο Νηπιαγωγείο για τον σχεδιασμό γνωστικών ασκήσεων με παιγνιώδη τρόπο, δημιουργίας και επεξεργασίας φωτογραφίας και βίντεο, δημιουργία διαδραστικού χάρτη και εικονικού μουσείου με ζωγραφιές των μαθητών/τριών.

Οι συνάδελφοι που παρακολούθησαν το σεμινάριο αντάλλαξαν απόψεις, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα συγκεντρωθεί σε διαδικτυακό αποθετήριο  για τη διάθεσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Εισηγητές των εργαστηρίων ήταν τα μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΠΕ Καλαμάτας (Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος) και Μολάων (Νικόλαος Παπαδάκης, Μαρία Μυλωνά, Φωτεινή Πούλου και Ευαγγελία Λέντζα) με εφαρμογή σε θεματικές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το σεμινάριο και η εικόνα της αποτίμησής του από τους συμμετέχοντες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button