Αθλητικά

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Αυτό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο για αγώνες και προπονήσεις

Το υγειονομικό πρωτόκολλο εν όψει της έναρξης των ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου έκανε γνωστό η ΕΠΣ Μεσσηνίας. Το υγειονομικό πρωτόκολλο ισχύει τόσο για επίσημους, όσο και για φιλικούς αγώνες, αλλά και για προπονήσεις.

“Αγαπητοί ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, αγαπητοί υπεύθυνοι των σωματείων,
oι λοιμώξεις με τον COVID -19 συνεχίζουν να μας απασχολούν καθημερινά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή την πραγματικότητα. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά με στόχο την μείωση μιας πιθανής μόλυνσης.
Αυτή η προσπάθεια μπορεί να πετύχει μόνο σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας.
Το υγειονομικό πρωτόκολλο αποτελεί μια κατευθυντήρια γραμμή για όλα τα σωματεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται παρακάτω, ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά προβλήματα. Για την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων συστήνεται ο διαχωρισμός της κάθε αθλητικής εγκατάστασης σε τρεις ζώνες:
Ζώνη 1: αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος
Ζώνη 2: αφορά τα αποδυτήρια
Ζώνη 3: αφορά τον προσβάσιμο ελεύθερο χώρο γύρω από την αθλητική εγκατάσταση
Πιθανές εγκαταστάσεις γύρω από τη Ζώνη 3 (κυλικεία, καντίνες κ.α) υπόκεινται στα ισχύοντα πρωτόκολλα των υπεύθυνων υγειονομικών υπηρεσιών.

 

Γενικοί κανόνες

1. Στις Ζώνες 1 και 2 είναι υποχρεωτική η απόσταση του 1,5-2m (μέτρων) μεταξύ των ατόμων και να διαθέτουν επίσης μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.
2. Επίσης, δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ (RT_PCR) ή με άμεσο τεστ
αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) οι οποίοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (πλήρως εμβολιασμένοι) ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά την νόσηση).
3. Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω): PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
4. Δύναται στους αθλητές έως και 17 ετών εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.
5. Στην Ζώνη 3 είναι υποχρεωτική η απόσταση του 1,5 -2m (μέτρων) μεταξύ των ατόμων
6. Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή (εναγκαλισμοί, χειραψίες)
7. Να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα, φτερνίσματος.
8. πλύσιμο χεριών με σαπούνι ή/και απολύμανση χεριών
9. αποφεύγονται φτυσίματα και απέκκριση υγρών από τη μύτη στους αθλητικούς χώρους
10. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, εκτός των αθλητών μόνο κατά την διάρκεια της άθλησης.
11. Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στις εγκαταστάσεις και με θερμοκρασία πάνω από 37 δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος
12. Διαιτητές, παρατηρητές και όσοι εισέρχονται στις ζώνες 1 & 2 υποχρεωτικά θα υποδεικνύουν ταυτότητα και αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα. Επίσης, δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ (RT_PCR) ή με άμεσο τεστ αντιγόνου(Rapid Antigen Test, RAT) οι οποίοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ( πλήρως εμβολιασμένοι) ή πιστοποιητικό νόσησης για να τους επιτραπεί η είσοδος.
13. Ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο αν τηρούν τις νομικές προϋποθέσεις για άθληση όπως αυτές περιγράφονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συμπληρώνοντας τα σχετικά έντυπα που είναι αναρτημένα στο(https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports).

Αναβολή αγώνα με 5 κρούσματα

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο αναφέρει συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου, ανοσμίας ή υπέρμετρης κόπωσης, δε θα του επιτρέπεται η είσοδος στην αθλητική εγκατάσταση και θα του δίνονται συστάσεις επικοινωνίας με τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομάδας του ή με τον ΕΟΔΥ εφόσον αφορά άλλο προσωπικό. Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν και όταν υπάρχουν παρόμοια συμπτώματα και σε μέλη του στενού περιβάλλοντος των παραβρισκόμενων στην εγκατάσταση. Εάν υπάρξει θετικό τεστ, ισχύουν όλοι οι περιορισμοί που εφαρμόζονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής. Επιβάλλεται οπωσδήποτε καραντίνα 10 ημερών για το άτομο με το θετικό τεστ. Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση θετικού τεστ ατόμου του στενού περιβάλλοντος των παραβρισκόμενων στην εγκατάσταση.
Επισημαίνεται ότι με πάνω από πέντε θετικά κρούσματα (στον προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα) αθλητών ο αγώνας αναβάλλεται.
Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος ο Ιατρός του Συλλόγου ή της Ομάδας θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, για κάθε ύποπτο σύμπτωμα (πχ πυρετό, κόπωση, βήχα, δύσπνοια, ανοσμία) αθλητή ή προσωπικού ή παράγοντα ή μέλους οικογένειας των προηγουμένων κρούσματος και να ακολουθούνται οι νέες οδηγίες της Γ.Γ.Α.
Για την επάνοδο του αθλητή στις αθλητικές δραστηριότητες μετά την καραντίνα χρειάζεται γνωμάτευση καρδιολόγου ότι ο εν λόγω αθλητής μπορεί να αθληθεί κανονικά και να εκδίδεται νέα Κάρτα Υγείας Αθλητή από ειδικευμένο καρδιολόγο.

Οργανωτικά θέματα

1. Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος με test αντιγόνου για COVID 19 από διαπιστευμένα εργαστήρια πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.
2. Των διευκρινιστικών οδηγιών της Γ.Γ.Α. κατόπιν των συστάσεων της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας, ότι στην αγωνιστική περίοδο το εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου για COVID-19 συστήνεται να διενεργείται 24-48 ώρες πριν από κάθε αγώνα. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος πριν από τους αγώνες να είναι μοριακός (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα. Αν έχει προγραμματιστεί ταξίδι, τα αποτελέσματα του τεστ θα πρέπει να είναι γνωστά πριν την ομαδική μετακίνηση της ομάδας, οπότε το τεστ μπορεί να γίνει έως και 36 ώρες πριν. Στις ομαδικές μετακινήσεις συστήνεται η χρήση διπλής μάσκας.
3. Δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ (RT_PCR) ή με άμεσο τεστ
αντιγόνου(Rapid Antigen Test, RAT) οι οποίοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (πλήρως εμβολιασμένοι) ή πιστοποιητικό νόσησης.
4. Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω): PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
5. Δύναται στους αθλητές έως και 17 ετών εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα .
6. Με 5 ή περισσότερα κρούσματα σε δύο διαδοχικούς ελέγχους αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 7 ημέρες (δεν ισχύει η αναφορά σε καραντίνα 14 ημερών του κρούσματος, καθώς είναι 10 ημέρες).
7. Προηγούμενα κρούσματα σε αθλητές σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα.
8. Κρούσματα σε προπονητές ,ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα.
9. Ορισμός από τον σύλλογο ενός υπεύθυνου COVID-19 που είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και λεπτομερείς ενημέρωση – εκπαίδευση από το άτομο αυτό όλων των αναμειγνυομένων (ποδοσφαιριστών, προπονητών, βοηθητικού προσωπικού, παραγόντων) για την τήρηση των κανόνων του πρωτοκόλλου.
10. Οι ομάδες θα αποστέλλουν στην Ομοσπονδία, σε συγκεντρωτικό πίνακα τα εβδομαδιαία τεστ που διενεργήθηκαν και η Ομοσπονδία θα ενημερώνει κάθε εβδομάδα την ΓΓΑ και την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή για το σύνολο των τεστ που διενεργήθηκαν, αποστέλλοντας συγκεντρωτικό πίνακα για όλες τις ομάδες, ανά κατηγορία/πρωτάθλημα.
11. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.
12. Συγκεκριμένο μοναδικό χώρο προπόνησης.
13. Ονομαστική λίστα παικτών-προπονητών -τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά ) για τις προπονήσεις.
14. Άτομα που θα βρίσκονται στη Ζώνη 3 ενημερώνονται για το πρωτόκολλο μέσω της ανάρτησής του στην είσοδο της εγκατάστασης
15. Η αθλητική εγκατάσταση θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη σε όλες τις εισόδους και εξόδους με κατάλληλα μέσα για πλύσιμο των χεριών ή απολύμανση.
Ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκόμενων ανά πάσα στιγμή σε ποδοσφαιρικό γήπεδο (προπόνηση, επίσημος ή και φιλικός αγώνας) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα ισχύοντα της ΚΥΑ.

Άτομα κατά ζώνες

Ζώνη 1:
Α) αθλητές -τριές, τεχνικές και ιατρικές ομάδες και βοηθητικό προσωπικό
Β) διαιτητές
Γ) τραυματιοφορείς
Δ) υπεύθυνοι εφαρμογής υγειονομικού πρωτοκόλλου
Ε) πιθανά διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι
Θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να χρησιμοποιείται η προστατευτική μάσκα από όσους δεν συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα

Ζώνη 2 (αποδυτήρια):
Α) αθλητές -τριές, τεχνικές και ιατρικές ομάδες και βοηθητικό προσωπικό
Β) διαιτητές
Γ) υπεύθυνοι εφαρμογής υγειονομικού πρωτοκόλλου
Η είσοδος και η έξοδος από τα αποδυτήρια συστήνεται να γίνεται ξεχωριστά για την κάθε μία ομάδα, τηρώντας και τις κατάλληλες αποστάσεις. Για το λόγο αυτό συστήνεται οι προπονήσεις να οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός κατά την είσοδο και έξοδο των προπονητικών γκρουπ στον χώρο.

Πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων με φιλάθλους

Το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων με Φιλάθλους, περιγράφει τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι θεατές και όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα των αγώνων του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις και τα απαραίτητα μετράμε βάση το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, ενώ το περιεχόμενό του θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις και τα επιστημονικά δεδομένα.

Βασικές αρχές

Στους αγώνες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, το ποσοστό των θεατών σε κάθε γήπεδο/στάδιο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 60% επί συνολικής χωρητικότητας της εγκατάστασης, ενώ παράλληλα τίθεται ανώτατο όριο 10.000 θεατών. Το ποσοστό 60% επί της συνολικής χωρητικότητας ισχύει ανά θύρα και αναφέρεται στις θύρες που θα είναι ανοιχτές σύμφωνα με την απόφαση μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ.
Η είσοδος στο γήπεδο για τους φιλάθλους θα επιτρέπεται με εισιτήρια διαρκείας, μεμονωμένα εισιτήρια και προσκλήσεις (υπό την προϋπόθεση ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι) και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν Πρωτόκολλο.
Κατά την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας και των μεμονωμένων εισιτηρίων, καθώς και στη διάθεση των προσκλήσεων, και προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα τοίχος προστασίας μεταξύ των θεατών, τίθεται ανώτατο όριο για τους ανήλικους φιλάθλους που δικαιούνται να εισέλθουν στο γήπεδο με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου και συγκεκριμένα 5% επί της συνολικής χωρητικότητας ή 5% επί του ανώτατου ορίου θεατών της εγκατάστασης (10.000 για τις εγκαταστάσεις).
3. Πρόσβαση στην εγκατάσταση για τη διεξαγωγή των αγώνων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό ποσοστό εισερχομένων, έχουν όσοι συμμετέχουν στους αγώνες (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, αξιωματούχοι αγώνα και αξιωματούχοι ομάδων) καθώς και όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του αγώνα (προσωπικό Ομάδας., προσωπικό εγκατάστασης, δυνάμεις ασφαλείας κ.ο.κ.), σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο ισχύον Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, το οποίο ισχύει συμπληρωματικά σε σχέση με το παρόν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλοι όσοι εργάζονται στο στάδιο/γήπεδο τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Σε περίπτωση που το εμβολιασμένο προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων τότε, κατ’ εξαίρεση, όσοι εργάζονται και δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου (μοριακό τεστ που έχει διενεργηθεί σε διάστημα μικρότερο των 72 ωρών από την τέλεση του αγώνα ή rapid test που έχει πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών).

Μόνο εμβολιασμένοι οι ενήλικες φίλαθλοι στα γήπεδα

Τήρηση απόστασης του 1,5 μέτρου από άλλα άτομα κατά την άφιξη και την αποχώρηση των φιλάθλων.
Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους τους θεατές κατά την παραμονή τους στις κερκίδες, στους προαύλιους χώρους καθώς και κατά την προσέλευση ή αποχώρηση τους.
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε φίλαθλος, ο οποίος έχει παραστεί πρόσφατα σε αγώνα βρεθεί θετικός σε εξέταση για τη νόσο COVID-19 να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και τη γηπεδούχο ομάδα και να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Η είσοδος των ενήλικων φιλάθλων στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο.
Η βεβαίωση ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) στους ενήλικες δεν θα γίνεται αποδεκτή.
Αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 13 – 17ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός εβδομήνταδύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους 12 ετών και κάτω επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα..
Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νοσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους ηλικίας 13 έως 17 ετών και τα παιδιά 12 ετών και κάτω που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται.
Ο φίλαθλος, κατά την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας ή του μεμονωμένου εισιτηρίου, υποχρεούται να ενημερώσει τη γηπεδούχο ομάδα για την τήρηση όσων προβλέπονται στις παρ.5 – 7 του παρόντος άρθρου, προσκομίζοντας/επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα (το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης).
Για τους ανήλικους φιλάθλους (για τον καθορισμό της ηλικίας του ανηλίκου υπολογίζεται η ημερομηνία γέννησης και όχι η χρονολογία), η αγορά του εισιτηρίου διαρκείας ή του ημερήσιου εισιτηρίου θα γίνεται από τον κηδεμόνα, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύει τον ανήλικο και να ενημερώσει τη γηπεδούχο ομάδα για την τήρηση όσων προβλέπονται στις παραγράφους του παρόντος άρθρου, προσκομίζοντας/επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα (αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου), όπου απαιτείται υποχρεωτικά.
Οι φίλαθλοι οφείλουν να έχουν μαζί τους, σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, και να παρουσιάσουν όταν τους ζητηθεί, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη βεβαίωση νόσησης και το αρνητικό αποτέλεσμα σε διενέργεια τεστ για τους ανήλικες.
Οι φίλαθλοι κατά την είσοδο τους στην εγκατάσταση πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με προστατευτική μάσκα και να τηρούν απόσταση 1,5μ. από τον προπορευόμενό τους.
Η παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας δεν θα επιτρέπεται σε πρώτη φάση.

Λειτουργία εγκατάστασης – υγειονομικά μέτρα

Πριν το άνοιγμα της αθλητικής εγκατάστασης / γηπέδου για τον κάθε αγώνα, οι γηπεδούχες Ομάδες θα πρέπει να έχουν πάρει όλα τα μέτρα καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Έμφαση στον καθαρισμό θα πρέπει να δίνεται στις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά με τα χέρια,όπως τα πόμολα, οι διακόπτες, οι κουπαστές των κλιμακοστασίων, οι νιπτήρες, οι επιφάνειες των επίπλων κ.ο.κ., ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί και στο καθαρισμό του τουαλετών ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Συστήνεται όπως ο καθαρισμός της εγκατάστασης πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
Οι καντίνες και τα κυλικεία θα παραμένουν ανοικτά τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, θα εξυπηρετούν σε μορφή “Self Service” και θα προμηθεύουν μόνο συσκευασμένα προϊόντα και νερά, καφέ, τσάι και άλλα αφέψημα σε ποτήρια μιας χρήσης.
Η παρουσία θεατών απαγορεύονται κατά την διάρκεια των προπονήσεων.
Όσον αφορά τον προληπτικό έλεγχο (testing) αθλητών και τις προϋποθέσεις εισόδου θεατών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα προπονητικά και αγωνιστικά πρωτόκολλα θα παραπέμπουν στις ισχύουσες διευκρινιστικές οδηγίες της Γ.Γ.Α και στον πίνακα 2, που θα αποτελούν αναπόσπαστα παραρτήματα του κάθε πρωτοκόλλου. Συνεπώς, δεν απαιτείται κάθε φορά επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων στα ζητήματα αυτά, καθώς οι παραπάνω προϋποθέσεις τροποποιούνται στις διευκρινιστικές οδηγίες της Γ.Γ.Α. σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κατάσταση με τα παραστατικά
στον διαιτητή πριν τον αγώνα

“Όπως είναι γνωστό, στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων τα σωματεία θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα που έχει καθορίσει η Γ.Γ.Α.
Η Ε.Π.Σ.Μ., για τη διευκόλυνση των σωματείων, έχει δημιουργήσει μία συγκεντρωτική κατάσταση για τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση και τον αγωνιστικό χώρο (αξιωματούχοι και ποδοσφαιριστές).
Η κατάσταση θα συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο COVID-19 και θα έχει συνημμένα τα σχετικά παραστατικά.
Η κατάσταση με τα παραστατικά θα παραδίδεται στον διαιτητή τουλάχιστον 30 λεπτά από την έναρξη του αγώνα, ο οποίος και θα δίδει την έγκριση για την έναρξη του αγώνα.
Η κατάσταση (ΕΝΤΥΠΟ COVID-19), έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης, στην ενότητα ΕΝΤΥΠΑ”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button