Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Εργαζόμενοι φοιτητές: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ παρέχει σε εργαζόμενους φοιτητές ένα επίδομα. Αν κάποιος εργάζεται και σπουδάζει ταυτόχρονα, ο Οργανισμός του προσφέρει ένα επίδομα που του επιτρέπει να μη χάνει ημερομίσθια την περίοδο που απουσιάζει από τη δουλειά για να συμμετάσχει στην εξεταστική.

Οι ενήλικες εργαζόμενοι φοιτητές που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, οι σπουδαστές των ΙΕΚ που εποπτεύονται από το δημόσιο και οι προπτυχιακοί φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου (ανεξαρτήτως ηλικίας) δικαιούνται μια άδεια 30 ημερών από τη δουλειά τους, για να συμμετάσχουν στις γραπτές εξετάσεις της σχολής τους.

Ποιοι το δικαιούνται

Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι φοιτητές άνω των 28 ετών (μόνο όμως στη διάρκεια των προβλεπόμενων ετών σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν), καθώς και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και συμμετέχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

Επιπλέον, οι φοιτητές που εργάζονται στην Ελλάδα και παρακολουθούν μεταπτυχιακό πρόγραμμα είτε εντός των συνόρων είτε στο εξωτερικό, δικαιούνται ανά έτος 10 ημέρες άδειας άνευ αποδοχών. Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες σπουδαστών, ο ΟΑΕΔ επιδοτεί για το διάστημα χρήσης της άδειάς τους το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, αλλά όχι και τα ένσημα.

Τα δικαιολογητικά

Για να εισπράξουν οι μαθητές – σπουδαστές – φοιτητές την επιδότηση πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι της 31η Μαρτίου του επομένου έτους από αυτό στη διάρκεια του οποίου έκαναν χρήση της φοιτητικής άδειας, στην Υπηρεσία του ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής όπου ανήκει η επιχείρηση ή το υποκατάστημα της επιχείρησης που εργάζονται.

Πρωτότυπα δικαιολογητικά που ζητούνται είναι τα εξής :

Exit mobile version