Κόσμος

Ερντογάν: Απειλεί την Αυστρία με θρησκευτικό πόλεμο

Επίθεση κατά της Αυστρίας εξαπέλυσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας έντονα την απόφαση του καγκελαρίου Κουρτς να τεμένη στην χώρα του προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Αυτά τα μέτρα που έλαβε ο Αυστριακός πρωθυπουργός, φοβάμαι, ότι οδηγούν τον κόσμο σε έναν πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», ένα σύμβολο που συνδέεται με το Ισλάμ, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη

Στόχος της Αυστρίας να καταπολεμήσει το «πολιτικό ισλάμ»

Μία ημέρα νωρίτερα, ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Κουρτς είχε δηλώσει ότι η χώρα του ενδέχεται να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες και να κλείσει επτά τεμένη που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Λένε ότι θα διώξουν τους ιμάμηδες μας από την Αυστρία. Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι», τόνισε ο Ερντογάν, χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπός του άλλωστε, τις περασμένες ημέρες, είχε χαρακτηρίσει ως «ισλαμοφοβική και ρατσιστική» την απόφαση της Βιέννης.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button