Τεχνολογία

«Εσωτερικός πόλεμος» στο Facebook με φόντο τις θέσεις του Τραμπ

Στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Twitter και Τραμπ, το Facebook δείχνει να μην παίρνει θέση.

Πυρά από ανώτερα στελέχη του Facebook δέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ επειδή αρνήθηκε να πάρει θέση στις αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τις οποίες το Twitter χαρακτήρισε γιατί «εξυμνούν τη βία».

Στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Twitter και Τραμπ, το Facebook δείχνει να μην παίρνει θέση με τον Ζούκερμπεργκ να υπερασπίζεται τη θέση του Facebook ως «θεσμού που σέβεται απόλυτα την ελευθερία της έκφρασης».

Την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter ότι θα απαντήσει στις διαδηλώσεις με βίαιο τρόπο. «Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί». Το Twitter απάντησε στο συγκεκριμένο ποστ με απόκρυψης της ανάρτησης ενώ το Facebook δεν προέβη σε ανάλογη πράξη.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, στελέχη του Facebook έκριναν αρνητικά τη στάση της εταιρείας τους σε σχέση με αυτή του Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Ράιαν Φρέιτας, της ομάδας σχεδιασμού του News Feed του Facebook, έγραψε στο Twitter, πως «ο Μαρκ κάνει λάθος, και θα προσπαθήσω να του αλλάξω γνώμη κάνοντας όσο περισσότερο θόρυβο μπορώ».

Ο Τζέισον Τοφ, επικεφαλής του product management, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια ευρύτερη κινητοποίηση των υπαλλήλων του κοινωνικού δικτύου για το ζήτημα. «Εργάζομαι στο Facebook και δεν είμαι υπερήφανος για την εικόνα μας. Η πλειονότητα των συναδέλφων με τους οποίους έχω μιλήσει αισθάνονται το ίδιο. Υψώνουμε τη φωνή μας» έγραψε στο Twitter.

Τέλος μετά από πιέσεις ο Ζούκερμπερκ έκανε δύο δηλώσεις στο Σαββατοκύριακο, μία για να εξηγήσει την απόφασή του και μία άλλη για να ανακοίνωση δωρεά 10 εκατ. δολαρίων σε αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button