Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ευχαριστήριο για το καρναβάλι των Φιλιατρών

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 3 το απόγευμα, παρακολούθησαν το ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες από τις γύρω πόλεις, οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία μας και τους γύρω δρόμους, διασκέδασαν και αυτοί μαζί με τους καρναβαλιστές και ξέφυγαν για λίγες ώρες από την καθημερινότητά τους.
Φέτος, κατά γενική ομολογία, είχε τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά και τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Σίγουρα στο τέλος, όλοι τους θα έφυγαν ευχαριστημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όλη διοργάνωση του Καρναβαλιού. Το θέαμα που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στην παρέλαση Σύλλογοι, γονείς, μαθητές και ιδιώτες ήταν πλούσιο σε κέφι, παλμό, ζωντάνια και ιδέες και τα θέματά τους ήταν έξυπνα, επίκαιρα και ευρηματικά, σε σημείο που ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο ήταν το καλύτερο γκρουπ.

Η συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών με την Καρναβαλική Επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι Σύλλογοι, οι Φορείς της πόλης μας και οι συμμετέχοντες ομάδες, ήταν αρίστη και είχε μοναδικό στόχο να τα καταφέρουμε, πράγμα που νομίζω επετεύχθη. Αυτό άλλωστε, φάνηκε από τις θετικές κριτικές που πήραμε από όλους τους δημοσιογράφους, τους θεατές και τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές.

Επίσης η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τριών νικητριών ομάδων ήταν άψογη, έγινε με απόλυτη τάξη και δεν ακούστηκε κανένα παράπονο και διαμαρτυρία για τον τρόπο που διεξήχθη. Φυσικά δεν αμφισβητήθηκε και το αποτέλεσμα. Συνολικά ψήφισαν 381 άτομα, αριθμός ρεκόρ για το Καρναβάλι μας και αυτό φανερώνει τη μεγάλη ανταπόκριση και τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτό.

Την παρουσίαση του καρναβαλιού, την έκανε η Μαρία Βλαχοπούλου από την Καλαμάτα, η οποία με το ανεξάντλητο χιούμορ της, τα αποκριάτικα σατιρικά κείμενά της και τα παιχνίδια της με τους μικρούς μας φίλους, έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο και χρώμα και συνέβαλε και αυτή στην επιτυχία της διοργάνωσης. Την βοήθησαν η Τοπική Σύμβουλος Ευανθία Παπαγεωργίου και η Δέσποινα Στυλιανού. Σύντομο χαιρετισμό προς όλους απεύθυνε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές του Καρναβαλιού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τη χορηγία των ηχητικών και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα και το Δήμο Τριφυλίας που έθεσε στη διάθεσή μας όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό και τα μηχανικά μέσα που χρειαστήκαμε καθώς και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας που μας χορήγησε τα ηχητικά για την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς (Μπαρμπούτες), τα υφάσματα για να ντυθούν τα άρματα, όλα τα έξοδα τυπογραφείου, την αγορά του άρματος ( Μίκυ Μάους ) καθώς και την πληρωμή των εξόδων που χρειάστηκαν για να έρθει στην πόλη μας το συγκρότημα κρουστών “BATALA” από την Αθήνα, το οποίο έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα και παλμό στο Καρναβάλι μας και στην κυριολεξία «έκλεψε την παράσταση» και δίκαια κέρδισε πολλά χειροκροτήματα και «μπράβο» από όλους τους θεατές.

Ευχαριστούμε το μεγάλο χορηγό μας το Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και το Κρεοπωλείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, το Café Snacks “ROAD” της Σωτηροπούλου Ιωάννας απέναντι από τη ΔΕΗ για το 1ο βραβείο, τη RILA HΕLLAS ΕΠΕ – Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων για το 2ο Βραβείο και τους Αφοι Καφίρα – Ελαιοτριβείο για το 3ο βραβείο. Τον Κινηματογράφο CINELUX στα Φιλιατρά του Φώτη Γεωργόπουλου, τους Αφοι Δημητρόπουλοι – Ασφάλειες, το Στέλιο Διαμαντόπουλο – Σιδηρές Κατασκευές στην Κυπαρισσία, τον Τσίγκανο Σταμάτη – Ταπητοκαθαριστήριο, το Σπύρο Παπαθεοδοσίου – Εργαλεία WILWAUKES, τους Αφοι Κατσίρου Χαρτοκιβώτια-Αρδευτικά στην Κυπαρισσία, την Πολυξένη Δημητροπούλου – Ταβέρνα στην Αγία Κυριακή, τους Αφοι Σαρμαντζή – Κομμωτήριο και τον Χρήστο και Παναγιώτη Σταθόπουλο Ελαιοτριβείο στα Φιλιατρά και Καφέ- Ψησταριά στον Αγρίλη.
Ευχαριστούμε για την οικονομική τους προσφορά : την Αικατερίνη Γιαννακοπούλου Ηλεκτρικά – Υδραυλικά, τον Χαράλαμπο Ηλιάδη – Κλειδαρά Δυτικής Μεσσηνίας, το Διονύσιο Παπαδόπουλο – Ψαράδικο, την Μπέτη Κατσούλη – Χρώματα, την ANKO PRESS – Τυπογραφείο, το Γρηγόρη Κυριακόπουλο – Γεωργικά Εργαλεία Service, το Χρήστο Σερέτη – Λογιστικό Γραφείο, το Βασίλη Παπαθεοδοσίου – Φαρμακείο, τον Άγγελο Μαρκόπουλο – Καφενείο η ΄΄ΒΙΟΛΕΤΑ΄΄, τον Παναγιώτη Μαγγανά – Τεχνικό Γραφείο, τη Χριστίνα Μπίμπα – Φαρμακείο, το Θ. Γκίνο και το Β. Κίτο – Καφενές το ΄΄Καινούργιο΄΄, το Δημήτρη Κοροβίλα – ΄΄ΜΑΝΤΕΙΟ΄΄, το Θανάση Τασουλή – Αρτοποιείο, τους Αφοι Σταθόπουλοι – Γεωργικά Φάρμακα, το Σωτήρη Λύκο – Super Market, το Φροντιστήριο ΄΄ΑΡΕΙΤΟΛΜΟ΄΄, την Καφετέρια ο ΄΄ΓΑΛΑΞΙΑΣ΄΄, τον Παναγιώτη Σταματελόπουλο – Λογιστικό Γραφείο, το Θανάση Σωτηρόπουλο – Ζαχαροπλαστείο το ΄΄ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ΄΄, τους Αφοι Λάγαρη – Γραφείο Τελετών – Βουλκανιζατέρ – Ηχητικά και την Κωνσταντίνα Ντινιώτη – Τεχνικό Γραφείο.
Ευχαριστούμε τα καταστήματα της περιοχής μας : το Βιβλιοπωλείο Σαπέρα, το Βιβλιοπωλείο Καραμανώλη, το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την Καφετέρια ΄΄QUORE΄΄, το Βιβλιοπωλείο ΄΄ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ΄΄ στην Κυπαρισσία, και το Super Market ΄΄Αφοι ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ΄΄, για την προσφορά τους σε αποκριάτικα είδη και γλυκίσματα τα οποία και μοιράσαμε στους καρναβαλιστές μαζί με αυτά που αγοράσαμε και εμείς, για να τα πετούν οι καρναβαλιστές στους θεατές.
Ευχαριστούμε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες των καρναβαλιστών που έλαβαν μέρος και ήσαν οι :
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών με δύο άρματα.
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο Κοπανακίου, τους οποίους και ιδιαίτερα ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους, για το λόγο ότι έρχονται από τόσο μακριά και μας τιμούν με την παρουσία τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.
Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών.
Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Λυκείου Φιλιατρών.
Η παρέα φίλων ΄΄Τέρμα τα Γκάζια΄΄.
Η ομάδα του Kafe Snacks “ROAD” της Σωτηροπούλου Ιωάννας.
Με το άρμα το «Αγγούρι», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών ΄΄Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ΄΄ και η Ομάδα Παραγωγών ΄΄Η ΓΑΙΑ΄΄, τους οποίους επί πλέον ευχαριστούμε για τη φιλοξενία που μας παρέχουν κάθε χρόνο για την προετοιμασία των αρμάτων, στο χώρο του Συνεταιρισμού.
Επίσης έλαβαν μέρος, τα τέσσερα άρματα του Δήμου Τριφυλίας ( ο Καραγκιόζης, ο Μπεκρής, ο Τραγουδιστής και ο Μίκυ Μάους ). Το 1ο Βραβείο κέρδισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, το 2ο Βραβείο Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών και το 3ο Βραβείο οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Λυκείου Φιλιατρών.
Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης και το Α.Τ. Τριφυλίας που μας βοήθησε με τα
μέτρα τάξης που πήρε για την ομαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού και όλους, όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Το ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, έστειλε ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους και την υπόσχεση, ότι κάθε χρόνο και με τη δική σας αγάπη και βοήθεια προς αυτό, θα προσπαθούμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι.
Και του χρόνου ! ! ! ! !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button