Ελλάδα

Ζάκυνθος: «Ήταν πολύ ζεστό, το φυσούσα για να το δροσίσω», λέει για το παιδί που άφησε ζευγάρι Δανών μέσα στο αυτοκίνητο

«Φτάσαμε με τις σειρήνες. Ταυτόχρονα έφτασε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιάσεως των αυτοκινήτων. Έτρεξα, έβγαλα το παιδάκι έξω από την πίσω πόρτα. Ήταν εμφανώς καταβεβλημένο», είπε ο αστυνομικός που απεγκλώβισε στη Ζάκυνθο το ενός έτους παιδί από το αυτοκίνητο, στο οποίο το είχε αφήσει ένα ζευγάρι από τη Δανία για να πάει για ψώνια.

«Το φυσούσα για να το δροσίσω. Το παιδάκι ήταν πολύ ζεστό. Φανταστείτε ότι η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο είχε φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου» είπε ο νεαρός αστυνομικός, Σπύρος Μοίρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Τσιλιβί ο Σπύρος Μοίρας τόνισε ότι αρχικά οι περίοικοι άκουσαν τις φωνές του παιδιού και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όπως σημείωσε στους παρουσιαστές της εκπομπής ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποιο τέτοιο περιστατικό.

«Δεν αφήνεις ένα μωρό στο αυτοκίνητο» τόνισε.

«Το παιδάκι ήταν τρομαγμένο. Κοιτούσε στο κενό σαν χαμένο» ανάφερε χαρακτηριστικά για να περιγράψει τις στιγμές αγωνίας που έζησε μέσα στο καυτό από τον ήλιο αυτοκίνητο το μωρό που όπως είπε έκλαιγε για τουλάχιστον μισή ώρα.

Όσο για τη στιχομυθία που είχε με τη μητέρα του παιδιού και τον σύντροφό της ανέφερε ότι «όταν κατέφθασαν προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την πράξη τους λέγοντας ότι στη χώρα τους έτσι κάνουν». «Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 27 με 28 βαθμούς Κελσίου οπότε η εσωτερική θερμοκρασία θα ήταν διπλάσια» πρόσθεσε ο Σπύρος Μοίρας.

Το παιδάκι τον κοιτούσε και του χαμογελούσε, «αναγνωρίζοντας έτσι το καλό» που του έκανε, είπε κλείνοντας για το παιδί ο αστυνομικός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button