Τοπικά Νέα

Ζαχάρω: Κλείνουν την Πύργου – Κυπαρισσίας για τα Λουτρά Καϊάφα

Το καλοκαίρι έχει φτάσει στα μισά του και τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα παραμένουν κλειστά, λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας που επικρατεί στο ελληνικό κράτος. Πολιτικοί παράγοντες και φορείς έχουν κινητοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, όμως τίποτα δεν έχει διαφοροποιηθεί. Έτσι σήμερα το πρωί στις 10 η κοινωνία της Ζαχάρως, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του δήμου, βγαίνει στους δρόμους και αποκλείει την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσσίας στο ύψος της κεντρικής διασταύρωσης Ζαχάρως σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου “…σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ζαχάρως, τους Συλλόγους της περιοχής μας, τους Επιχειρηματίες, Ξενοδόχους και λοιπούς συμπολίτες μας, σε συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού, στη Διασταύρωση Ζαχάρως, για την Απαξίωση και την Μη λειτουργία των Λουτρών Καϊάφα. Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019, ώρα 10:00 π.μ. Διασταύρωση Ζαχάρως.
“Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει – Να ανοίξει ο Καϊάφας άμεσα” καταλήγει η ανακοίνωση…

Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας ο διαχειριστής των εγκαταστάσεων της ΕΤΑΔ στον Καϊάφα Δημήτρης Κάνιστρας, «… η νομοθεσία με τις ιαματικές πηγές έχει αλλάξει. Η δική μας ιαματική πηγή ήταν αναγνωρισμένη ως φυσικός πόρος με Βασιλικό διάταγμα. Από το 2006 και μετά υπήρξε νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία θεσπίζονταν κριτήρια προκειμένου να γίνουν πάλι αναλύσεις ιαματικών νερών και φυσικών συστατικών προκειμένου να δούμε σε ποια κατάσταση είναι το νερό και για ποιες θεραπείες ενδείκνυται. Το 2018 βγήκε νέος Νόμος που έθεσε νέα δεδομένα και απαιτούσε τη συγκέντρωση και προσκόμιση περισσότερων δικαιολογητικών προκειμένου να εκδοθεί η αδειοδότηση. Για να γίνει αυτό απαιτείται εκ νέου αναγνώριση ως φυσικού ιαματικού πόρου. Αυτή τη στιγμή ο φυσικός ιαματικός πόρος του Γερανίου που είναι πιο πάνω από το θεραπευτήριο έχει αναγνωριστεί και περιμένουμε και την αναγνώριση από την αρμόδια επιτροπή και του πόρου του Υδροθεραπευτηρίου».

Ο αρχικός σχεδιασμός της ΕΤΑΔ προέβλεπε ότι το υδροθεραπευτήριο του Καϊάφα θα λειτουργεί από τις 15 Μάη έως και της 15 Νοεμβρίου με ωράριο λειτουργίας από τις 15/5 έως τις 30/6 από τις 8:30 π.μ έως τις 3 μ.μ και από την 1/7 έως τις 15/10 από τις 8:30 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ καθημερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες.

Ο προγραμματισμός “βγήκε εκτός” για «διαδικαστικούς λόγους» σύμφωνα με τον κ. Κάνιστρα που επισήμανε ότι «… το κυριότερο είναι ότι με το Νόμο του 2018 έχουν θεσπιστεί σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και για τα κέντρα ιαματικής θεραπείας και τουρισμού. Είναι γεγονός ότι το υδροθεραπευτήριο το δικό μας καλύπτει τις προδιαγραφές του νόμου για την λειτουργία του». Ακόμα ανέφερε πως καθημερινά υπάρχουν δεκάδες που ρωτούν πότε ανοίγουν τα Λουτρά, ενώ «…υπάρχει αριθμός ανθρώπων που είναι σε αναμονή και για τα ξενοδοχεία (τόσο το δικό μας όσο και για αυτά που είναι γύρω από τα λουτρά). Στο ξενοδοχείο του υδροθεραπευτηρίου έχει δυναμική 18 δίκλινων δωματίων, ενώ στο θεραπευτήριο μπορούμε να δεχτούμε ανά συνεδρία στην πισίνα 30 άτομα συν οι 13 ατομικές μπανιέρες. Οι περισσότεροι προτιμούν την πισίνα καθώς μπορούν να κάνουν κινησιοθεραπεία από μόνοι τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button