Τοπικά Νέα

Ζαχάρω: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Σμέρνα – Από αερόστατο ευχών ενδέχεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά –

 Στάχτη 100 στρέμματα δάσους

Στην οριοθέτηση του πύρινου μετώπου στην περιοχή Σμέρνα του δήμου Ζαχάρως της Ηλείας έχουν προχωρήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην δασική έκταση εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, περίπου στις 11 χθες το βράδυ και αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δυνάμεις να καταφθάνουν ακόμα και από την Πάτρα.

Από αερόστατο ευχών

Η φωτιά στη Σμέρνα ήταν ορατή ακόμα και από τον Πύργο, όπως αναφέρει το ilialive. Όσοι την αντιλήφθηκαν θυμήθηκαν τις δραματικές στιγμές της 24ης Αυγούστου, τότε που ολόκληρος ο Λαπίθας είχε λαμπαδιάσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες που είχαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά είναι πιθανό να προκλήθηκε από αερόστατο ευχών που παρασύρθηκε από τον άνεμο και κατέπεσε τελικά στην περιοχή της Σμέρνας. Η περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα δύσβατη και με επικίνδυνο ανάγλυφο για να περάσει κάποιος ιδιαίτερα τη νύχτα. Ωστόσο το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αρκετή δουλειά για να ερευνήσει την υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button