Κόσμος

Ζει στο… ροζ κόσμο του ο Ερντογάν – Τριπλασιάστηκαν τα έξοδα των «ανακτόρων» του

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει τους… τσαμπουκάδες όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας του, αλλά τα πράγματα στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν φαίνονται και τόσο ρόδινα.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας ασκεί έντονη κριτική στον Ερντογάν, κατηγορώντας τον πως ζει στον… ροζ κόσμο του, ενώ «βγάζει στη φόρα» τα… απόκρυφα έξοδα του Προεδρικού Μεγάρου, που φέτος τριπλασιάστηκαν εν μέσω κορονοϊού και καταπόντισης της λίρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του sigmalive.com, η εφημερίδα Cumhuriyet, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, καταγγέλλει ότι ενώ οι άνθρωποι αγωνίζονται να αγοράσουν το ψωμί τους, ο προϋπολογισμός των ανακτόρων αυξήθηκε κατά περίπου τρεις φορές!

Η Διεύθυνση Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Τουρκικής Προεδρίας συνέκρινε τις δαπάνες του Προεδρικού Μεγάρου τους πρώτους έξι μήνες του 2020 με τις δαπάνες του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους (2019). Προέκυψε ότι, από 21,9 εκατομμύρια λίρες το 2019 (2,3 εκατ. ευρώ), έφτασαν τα 81,8 εκατομμύρια λίρες το 2020 (8,8 εκατ. ευρώ).

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Μπαρίς Ατάι, κατήγγειλε την Τρίτη ότι ο Ερντογάν ξοδεύει 4,5 εκατομμύρια λίρες την ημέρα (500 χιλιάδες ευρώ), πέραν των κονδυλίων που προβλέπει για το προεδρικό ο ετήσιος προϋπολογισμός.

Ο νέος προϋπολογισμός για το 2021 προβλέπει πάντως 14,8 δισ. λίρες ως ετήσιο κονδύλι για το παλάτι (1.6 δις ευρώ), ενώ για το υπ. Άμυνας 51.5 δις. λίρες (5.5 δις ευρώ).
Κιλιτσντάρογλου: Το παλάτι του Ερντογάν ζει στον… ροζ κόσμο του

Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας και την εκστρατεία Μπαχτσελί «κρεμάστε ψωμιά», ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είπε ότι δεν θα μπορούσε τίποτα άλλο να εξηγήσει καλύτερα το ρεζιλίκι των 18 χρόνων της διακυβέρνησης ΑΚΡ.

«Γι’ αυτό ευχαριστώ τον κ. Μπαχτσελί. 83 εκατομμύρια έχουν καταντήσει να υπηρετούν μια χούφτα τοκογλύφων. Το έχουν συνειδητοποιήσει;», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι «το παλάτι (Ερντογάν) δεν έχει σχέση με το λαό, ούτε με την ανεργία. Αυτοί ζούνε στον δικό τους ροζ κόσμο».
Ακσενέρ: Μέχρι και ο Χίτλερ θα σηκωνόταν από τον τάφο του

Αντίστοιχα, η ακροδεξιά ηγέτης του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, σχολίασε δηκτικά, σχετικά με την εκστρατεία με τα ψωμιά και την ανισότητα στην εκπαίδευση:

«Τί ήταν αυτό; Λένε ότι η δημοκρατία επέβαλε αυτή τη στρεβλή δυτικότροπη αντίληψη με φασιστικές μεθόδους. Βρε, άντε από ‘κει! Αν ο Χίτλερ έβλεπε τη σημερινή Τουρκία, θα σηκωνόταν από τον τάφο του και θα έλεγε: “πώς δεν τα σκέφτηκα εγώ όλα αυτά;”… Έλα στα συγκαλά σου, κ. Ερντογάν», ήταν τα λόγια της.

Η Μεράλ Ακσενέρ επέκρινε την κυβέρνηση Ερντογάν για διγλωσσία και ψέματα, προειδοποιώντας ότι ο λαός τα βιώνει και δεν πείθεται ούτε από εκστρατείες, ούτε από λόγια.

«Εάν λέτε από τη μία ότι “η οικονομία πετάει” και από την άλλη ξεκινάτε μια εκστρατεία “κρεμάστε ψωμιά”, κάποιος από εσάς λέει ψέματα. Ωστόσο, τα ψέματα δεν πιάνουν. Το έθνος μας το βιώνει αυτό το ψέμα προσωπικά. Από τη μία όνειρα ότι η Τουρκία έγινε πλούσια με το φυσικό αέριο (στη Μαύρη Θάλασσα) και από την άλλη η αλήθεια με την εκστρατεία “κρεμάστε ψωμιά”», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button