Τοπικά Νέα

Ζητάνε άμεσο κλείσιμο της παράνομης χωματερής στο Αλιμάκι κάτοικοι Ραχών και ευρύτερης περιοχής

Άμεσο κλείσιμο της παράνομης χωματερής στο Αλιμάκι ζητάνε κάτοικοι των Ραχών και της ευρύτερης περιοχής με χθεσινή επιστολή τους στον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιώργο Λεβεντάκη.
Χθες η πρόεδρος και κάτοικοι πήγαν στο Δημαρχείο για να δουν τον Δήμαρχο Τριφυλίας και να του εκθέσουν την τραγική κατάσταση που ζουν εξαιτίας της παράνομης χωματερής που είναι στις φλόγες από την Παρασκευή, αλλά δεν συναντήθηκαν μαζί του.
Παράλληλα, κατέθεσαν αναφορά για την παράνομη χωματερή στην Εισαγγελία.

Στην επιστολή τους στον Δήμαρχο Τριφυλίας αναφέρεται:

Κύριε Δήμαρχε
Συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2020 στην πλατεία της κοινότητας Ραχών κάτοικοι του χωριού αλλά και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, οργισμένοι από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην περιοχή μας λόγω της ανεξέλεγκτης καύσης απορριμμάτων από την πυρκαγιά που μαίνεται στην παράνομη χωματερή στη θέση Αλιμάκι.

Κύριε Δήμαρχε
παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις για το κλείσιμο της χωματερής και παρότι έγιναν εργασίες αποκατάστασης, η παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών σε χώρο ακριβώς δίπλα από την αποκαταστημένη περιοχή συνεχίζεται.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και ανησυχούμε όχι μόνο για τα αναπνευστικά προβλήματα που πολλοί ήδη αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία μας λόγω των εκλυόμενων διοξινών από την καύση των σκουπιδιών. Επίσης οι καρκινογόνες διοξίνες υπάρχει κίνδυνος να περάσουν και στην τροφική αλυσίδα κυρίως μέσω του ελαιολάδου του οποίου η ποιότητα υποβαθμίζεται, και αποτελεί το κύριο εισόδημα για τους περισσότερους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον σε μια πιθανή αύξηση της έντασης του ανέμου οι καταστροφικές συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες.

Κύριε Δήμαρχε
Παρότι δεν δημιουργήσατε εσείς την σημερινή κατάσταση , αλλά νομίζουμε ότι η διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.

Οι κάτοικοι που παρέστησαν στην συνάντηση δήλωσαν ομόφωνα ότι η κατάσταση
« δεν μπορεί να συνεχιστεί» και αποφάσισαν με κάθε μέσο να αποτρέψουν την μεταφορά και την απόθεση σκουπιδιών στην χωματερή της περιοχής του Αλιμακίου.

Σαν πρώτο βήμα καταθέτουμε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Οι κάτοικοι της κοινότητας των Ραχών και της ευρύτερης περιοχής

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Επιτέλους να μιλήσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες οι πολίτες για τα θέματα που τους αφορούν άμεσα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τα απορρίμματα. Δεν γνωρίζουν τα προβλήματα αλλά και δεν παρακολουθούν τι γίνεται σε άλλους δήμους της Ελλάδας. Οι σύμβουλοι στρατηγικού σχεδιασμού τι κάνουν; Στην παραλιακή μία εβδομάδα έχουν να αδειάσουν τους κάδους και έχει γεμίσει ο κόσμος σκουπίδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button