Ελλάδα

Ηλεκτρονική Αθηνών: Στα αζήτητα χιλιάδες «καλούδια» της πτωχευμένης αλυσίδας- Πώς να τα βρείτε

Έξι και πλέον χρόνια μετά την πτώχευση της η άλλοτε κραταιά αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών εξακολουθεί να απασχολεί την αγορά μέσω των χιλιάδων προϊόντων της που έχουν ξεμείνει σε αποθήκες και καταστήματα και βγαίνουν κατά καιρούς σε πλειστηριασμούς

Τα προϊόντα βγαίνουν ομαδοποιημένα στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπου κατέχει και ένα ασυνήθιστο ρεκόρ.

Και αυτό καθώς για τη δική της περίπτωση έχει αναρτηθεί η πιο μακροσκελής κατασχετήρια έκθεση, η οποία καταλαμβάνει όχι μία, δύο ή τρεις όπως κατά κανόνα συμβαίνει, αλλά…772 σελίδες, δηλαδή ολόκληρο βιβλίο.

Τόσες χρειάστηκαν για να μπουν στο χαρτί τα τελευταία «ιμάτιά» της που βγαίνουν στο σφυρί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου, με επισπεύδουσες τη Eurobank και την Cepal Hellas και με τιμή πρώτης προσφοράς 2.312.721,05 ευρώ.

Πρόκειται συνολικά για 36.877 αντικείμενα που περιλαμβάνουν από κουζίνες, φούρνους, ψυγεία, απορροφητήρες, τηλεοράσεις, μέχρι τηγάνια, κατσαρόλες υπολογιστές, μίξερ, ραδιόφωνα και κάθε είδους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, έως και DVD με παιδικές ταινίες, όπως τα…3 μικρά γουρουνάκια… Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά κατά είδος, μάρκα, μοντέλο, απογραφείσα ποσότητα, τιμή ανά μονάδα αποτίμησης, τιμή αποτίμησης βάσει ποσότητας, τιμή πρώτης προσφοράς ανά μονάδα και τιμή πρώτης προσφοράς βάσει ποσότητας, στη σχετική επιταγή της 19ης Μαΐου 2021.

Τα χιλιάδες αντικείμενα βρίσκονται σε τρία ακίνητα. Τα περισσότερα και συγκεκριμένα τα 34.868 είναι στην αποθήκη της εταιρείας στη Μαγούλα Αττικής, τα 1413 στο ακίνητο που στέγαζε το κατάστημα Κερατσινίου και τα υπόλοιπα 596 στο αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης.

Αποτελούν, δε, νόμιμο ενέχυρο δυνάμει τριών συμβάσεων «Σύστασης Κυμαινόμενης Ασφάλειας Ενεχύρου Επί Ομάδας Κινητών Πραγμάτων», που συνήφθησαν στις 9 Απριλίου 2012 μεταξύ αφενός της Ηλεκτρονικής Αθηνών, αφετέρου της Eurobank (δύο συμβάσεις για ποσά 7.150.000 ευρώ και 1.570.000 ευρώ) και της Alpha Bank (σύμβαση για ποσό 3.965.300 ευρώ).

Η συνολική αξία των εκπλειστηριαζόμενων κινητών ανέρχεται στο ποσό των 3.469.081,57 ευρώ και έτσι η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 2.312.721,05 ευρώ (2/ 3 του ποσού της εκτίμησης).

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κήρυξη της εταιρείας σε πτώχευση, τον Απρίλιο του 2016, έγινε η πρώτη διαδικασία εκπλειστηριασμού διαφόρων εμπορευμάτων της στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αφετηρία στις 30 Ιανουαρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν συρρεύσει μάλιστα κατά εκατοντάδες για να τα δουν και να επιλέξουν ορισμένες μέρες νωρίτερα στο πρώην κατάστημα της εταιρείας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button