Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι αλλαγές στο ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου, τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Τις νέες ρυθμίσεις στο καθεστώς ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο οι οποίες ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2021 περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών  «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία ορισμένων άρθρων των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/2455, (ΕΕ) 2019/1995 και (ΕΕ) 2018/1910 όσον αφορά ορισμένες υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φόρο προστιθέμενης αξίας για παροχές υπηρεσιών και πωλήσεις αγαθών εξ αποστάσεως και σχετικές ρυθμίσεις». Το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η οποία  θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:00 π.μ.

Οπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τις προτεινόμενες διατάξεις ενσωματώνονται στο εσωτερικό μας δίκαιο οι διατάξεις της οδηγίας (ΕΕ) 2017/2455 του Συμβουλίου και της οδηγίας (ΕΕ) 2019/1995 του Συμβουλίου των οποίων η εφαρμογή είναι υποχρεωτική για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01η.07.2021, ρυθμίζοντας τα εξής βασικά θέματα μέσω της τροποποίησης των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000):

Πιο ακριβά θα κοστίζουν από την 1η Ιουλίου τα μικροδέματα από Κίνα

(α) το μη – ενωσιακό καθεστώς θα καλύπτει όλες τις B2C υπηρεσίες από επιχειρήσεις που δεν είναι εγκατεστημένες στην Ε.Ε. και

(β) το ενωσιακό καθεστώς θα καλύπτει όλες τις B2C υπηρεσίες που φορολογούνται σε κ-μ στο οποίο ο ενωσιακός πάροχος δεν είναι εγκατεστημένος, τις ενδοκοινοτικές εξ  αποστάσεως πωλήσεις αγαθών καθώς και ορισμένες εγχώριες παραδόσεις αγαθών μέσω ηλεκτρονικών διεπαφών δημιουργώντας μια μεγαλύτερη Μονοαπευθυντική Θυρίδα (One Stop Shop–OSS).

Πηγή: insider

Exit mobile version