Εκπαίδευση

Ημερίδα με θέμα την Ανακύκλωση στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

SAM_1575


Με μεγάλη επιτυχία το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την Ανακύκλωση και την σημασία της για το περιβάλλον. Η ημερίδα διοργανώθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου και την παρακολούθησαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Κύριος ομιλητής ήταν ο Ηρακλής Ματρώζος πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ( ΚΟΙΝΣΕΠ) με την διακριτική ονομασία ΕΠΙΝΟΟ, ο οποίος με βιωματικό τρόπο ανέλυσε στους μαθητές την σημασία της ανακύκλωσης για την διάσωση του περιβάλλοντος καθώς και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όταν ανακυκλώνουμε. Οι μαθητές τον παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλλαν ερωτήσεις και απορίες δημιουργώντας ένα περιβάλλον γόνιμου διαλόγου.

Nα σημειώσουμε ότι ο Διευθυντής του σχολείου Γιώργος Θεοδωρόπουλος με τον υποδιευθυντή Σωτήριο Καρούμπαλη και τους καθηγητές έχουν δημιουργήσει στην ουσία ένα πράσινο σημείο στο συγκρότημα που λάμπει από καθαριότητα, δράσεις, καθώς οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις.
Το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, συμμετέχει εδώ και δύο χρόνια ενεργά στην ανακύκλωση ( χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, μικροηλεκτρικές συσκευές , υπολογιστές , αναλώσιμα υπολογιστών και τηγανέλαιο) συνεργαζόμενο αγαστά με την εν λόγω εταιρεία , κάνοντας τρόπο ζωής την ανακύκλωση και δίνοντας το σύνθημα ότι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.