Αγροτικά

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Επενδύσεις για την αναμόρφωση του πρωτογενούς τομέα

Καινοτόμες αγροτικές πρακτικές για την ενίσχυση της αποδοτικότητας και κατ’ επέκταση της επισιτιστικής ασφάλειας φιλοδοξεί να καθιερώσει στον πρωτογενή τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το διετές μνηµόνιο συνεργασίας µεταξύ της –εδρεύουσας στο Άμπου Ντάμπι– αγροδιατροφικής εταιρείας Elite Agro και της Khalifa Fund for Enterprise Development (KFED), η οποία συνιστά ηγετικό φορέα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Όπως ανέφερε το εγχώριο πρακτορείο ειδήσεων WAM, το μνημόνιο συνεργασίας αποσκοπεί στη διαχείριση ορισμένων προστατευόμενων εκμεταλλεύσεων που εμπίπτουν στον φορέα KFED, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και της λειτουργικής αποδοτικότητάς τους με την εισαγωγή καινοτόμων αγροτικών τεχνολογιών. «Αυτή η συμφωνία θα προωθήσει το πνεύμα της επιχειρηματικότητας μεταξύ των αγροτών των ΗΑΕ, ενώ θα συμβάλει στην επισιτιστική ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο Mouza Obaid Al Nasri, διευθύνων σύμβουλος του KFED. «Η συμφωνία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην αγροτική βιομηχανία, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη και χρηματοδότηση για τους αγρότες, προκειμένου να διαχειριστούν επιτυχημένες επιχειρήσεις».

Ο Al Nasri καλωσόρισε την εμπειρία της Elite Agro στον τομέα των αγροτικών επενδύσεων και στη διαχείριση τόσο των παραδοσιακών εκμεταλλεύσεων όσο και αυτών που χρησιμοποιούν σύγχρονα γεωργικά συστήματα.

«Η διετής συμφωνία θα επιτρέψει στους αγρότες να επωφεληθούν από την τεράστια πείρα της Elite Agro, καθώς και να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά της σύγχρονης τεχνολογίας σε αυτά τα έργα. Θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την έρευνα και την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, θα διοργανώσει επιστημονικές και τεχνολογικές συναντήσεις σχετικά με την καινοτομία και την τεχνολογία στη γεωργία και θα ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών των ΗΑΕ στην αγροδιατροφική βιομηχανία» πρόσθεσε.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν τη συνεργασία και σκοπεύουμε να συνεργαστούμε στενά για την ανάπτυξη της αγροτικής βιομηχανίας στα ΗΑΕ», δήλωσε ο Dhafer Rashed Alqasimi, γενικός διευθυντής της Elite Agro. «Το Khalifa Fund ήταν μία από τις πρώτες οντότητες που υποστήριξαν καινοτόμες τεχνολογίες που μειώνουν το κόστος της γεωργικής παραγωγής μέσω της μειωμένης κατανάλωσης νερού και ενέργειας.

Η Elite Agro έχει μια τεράστια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, χρησιμοποιώντας αγροτεχνολογία αιχμής και δείχνοντας την ετοιμότητά της να συμβάλει στην ανταλλαγή των γνώσεων και τεχνολογίας που απαιτείται για την προώθηση στοχευμένων γεωργικών έργων και τη βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας της παραγωγής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button