Κόσμος

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για πραγματικό όπλο που μοιάζει με παιχνίδι της Lego!

Τη γραμματοσειρά του ονόματος του όπλου είναι ολόιδια με εκείνη του χαρακτηριστικού λογότυπου της ιστορικής παιχνιδοβιομηχανίας.

Αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις βρίσκεται μία αμερικανική εταιρεία παραγωγής όπλων, για την κατασκευή ενός πιστολιού που μοιάζει με παιδική κατασκευή από… χρωματιστά τουβλάκια Lego. Η εταιρεία Culper Precision, η οποία κατασκεύασε το επίμαχο όπλο χειρός, ανακοίνωσε ότι σκοπός της ήταν να τονίσει την καθαρή και ανόθευτη χαρά που προσφέρει το άθλημα της σκοποβολής.

Η δημοφιλής δανέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Lego είχε όμως τελείως διαφορετική άποψη, ζητώντας από την Culper Precision να σταματήσει την παραγωγή του συγκεκριμένου όπλου (του επονομαζόμενου «Block19»), το οποίο κυριολεκτικά μοιάζει να είναι καλυμμένο από τα χαρακτηριστικά πλαστικά τουβλάκια, και να το αποσύρει από την αγορά. Ακολούθως, οργανώσεις υπέρ του περιορισμού της οπλοκατοχής χαρακτήρισαν την κατασκευή του όπλου «ανεύθυνη και επικίνδυνη», προφανώς εξαιτίας της «παιδικής» όψης του, η οποία θα μπορούσε να το καταστήσει ελκυστικό στα μάτια ενός μικρού παιδιού. Μάλιστα, το πολύχρωμο περίστροφο μοιάζει τόσο πολύ με παιχνίδι της Lego, που μέχρι και η γραμματοσειρά του ονόματος του όπλου είναι ολόιδια με τη γραμματοσειρά του χαρακτηριστικού λογότυπου της ιστορικής παιχνιδοβιομηχανίας.

Με ανακοίνωση της, η Culper Precision προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις, πετυχαίνοντας όμως μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, η κυκλοφορία του μοντέλου «Block19» είχε σκοπό να δείξει ότι τα όπλα «είναι για όλους» και ότι το «να κατέχεις και να χρησιμοποιείς πυροβόλα όπλα υπεύθυνα είναι μία πραγματικά διασκεδαστική δραστηριότητα». Επίσης, η εταιρεία τόνισε ότι το συγκεκριμένο όπλο μπορεί να αγοραστεί μόνο από όσους διαθέτουν νόμιμη άδεια οπλοκατοχής. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Culper Precision στην εφημερίδα Washington Post, μετά από σχετική συζήτηση που είχε με δικηγόρο, αποφάσισε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη της Lego για την απόσυρση του συγκεκριμένου όπλου από την αγορά.

Μολαταύτα, παρότι η κατασκευή ενός παιδικού παιχνιδιού που μοιάζει στην όψη επακριβώς με πραγματικό όπλο, είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η σχετική νομοθεσία δεν απαγορεύει ρητά το αντίστροφο, δηλαδή την κατασκευή ενός όπλου που να μοιάζει με κάποιο συγκεκριμένο παιδικό παιχνίδι.

Τέλος, όσον αφορά τα ατυχήματα και δυστυχήματα με όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία εμπλέκονται παιδιά, αυτά παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, περισσότερα από 140 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τέτοια περιστατικά την περασμένη χρονιά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button