Κόσμος

ΗΠΑ: Καθηγητές χημείας έφτιαχναν μεθαμφεταμίνη στο πανεπιστήμιο

Δυο καθηγητές χημείας στις ΗΠΑ έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι έφτιαχναν μεθαμφεταμίνη – μια ιστορία που θυμίζει την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Breaking Bad.

Σε μια υπόθεση όπου η ζωή φαίνεται να μιμείται την τέχνη, ο Τέρι Μπέιτμαν, 45 ετών, και ο Μπράντλεϊ Ρόουλαντ, 40 ετών, αμφότεροι καθηγητές χημείας στο κρατικό πανεπιστήμιο Χέντερσον του Αρκανσο , κατηγορούνται για την παράνομη παρασκευή της ναρκωτικής ουσίας, σύμφωνα με το skynews.

Στο Breaking Bad, ο καθηγητής χημείας Ουόλτερ Γουάιτ, τον οποίο ενσαρκώνει ο ηθοποιός Μπράιαν Κράνστον, παρασκευάζει το ναρκωτικό και το εμπορεύεται για να πληρώσει για την θεραπεία του κατά του καρκίνου, κάτι που τον οδηγεί σε μια εγκληματική ζωή.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή την Παρασκευή και κινδυνεύουν με 20ετη κάθειρξη.

ASSOCIATED PRESS
Ο Μπράντλεϊ Ρόουλαντ.

 

Ενας εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι και οι δύο έχουν τεθεί σε άδεια με το ερώτημα της απόταξης από τις 11 Οκτωβρίου – τρεις μέρες μετά την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή τις αναφορές για χημική οσμή στο επιστημονικό κέντρο της πανεπιστημιούπολης.

Στο σημείο βρέθηκαν αυξημένα επίπεδα χλωριούχου βενζυλίου – μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μεθαμφεταμίνης.

ASSOCIATED PRESS
O Τέρι Μπέιτμαν.

 

Το κτίριο στη συνέχεια έκλεισε και άνοιξε ξανά σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα, αφού φιλτραρίστηκε ο αέρας.

Η μεθαμφεταμίνη θεωρείται ναρκωτικό «πρώτης κατηγορίας» – η υψηλότερη ταξινόμηση που μπορεί να δοθεί σε ένα ναρκωτικό – και συχνά χαρακτηρίζεται ως «ναρκωτικό για πάρτι», αφού επιτρέπει στους χρήστες να αυξάνουν την ενέργεια τους τη νύχτα.

Πηγή: Skynews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button