Κόσμος

ΗΠΑ: Ταΐζει τους καρχαρίες με τα χέρια ρισκάροντας την ζωή του

Ο Κιθ Πο, δεν είναι ένας άλλος ψαράς, ούτε ένας ακόμα επιστήμονας. Και μάλλον δεν έχει τη σειρά ταινιών «στα σαγόνια του καρχαρία».

Ο Κιθ Πο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του,  sharktagger.com. από το 1990 έχει «μαρκάρει» περισσότερους από 5.000 καρχαρίες στην Καλιφόρνια, όλους για ερευνητικούς σκοπούς τους οποίους στην συνέχεια απελευθερώνει πίσω στη θάλασσα.

Οπως αναφέρει η huffingtonpost.gr, για να το καταφέρει όμως χρειάζεται να «πείσει» τον καρχαρία ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, να νιώσει άνετα και να χαλαρώσει.

Χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη αλλά πολύ ριψοκίνδυνη μέθοδο, που δεν είναι άλλη από το να ταΐζει τους καρχαρίες με το… χέρι.

Μέχρι τώρα πάντως έχει σταθεί τυχερός. Δεν είχε καμία …απώλεια.

Στο τελευταίο βίντεο, ο Κιθ Πο, ταϊζει έναν ρυγχοκαρχαρία, γνωστό και ως Μάκο, λίγο έξω από την Μαρίνα ντελ Ρέι, στο Λος Άντζελες.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «Ταίζω τους καρχαρίες με το χέρι για ώρες, προκειμένου να τους ηρεμήσω, να γνωριστούμε και στην συνέχεια να τους μαρκάρω. Προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω το σοκ από την αιχμαλωσία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button