Κόσμος

ΗΠΑ: Serial killer πέθανε από φυσικά αίτια αναμένοντας την εκτέλεσή του

Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ για τη δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού και τεσσάρων άλλων γυναικών πέθανε από φυσικά αίτια, αναμένοντας την εκτέλεσή του.

Σύμφωνα με το BBC, ο Rodney Alcala, 77 ετών, πέθανε σε νοσοκομείο κοντά στην κρατική φυλακή Corcoran της Καλιφόρνια τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ο Alcala, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Dating Game Killer» μετά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε το 2010. Εκτός από τις δολοφονίες στην Καλιφόρνια, είχε επίσης δηλώσει ένοχος για τις δολοφονίες δύο άλλων γυναικών στη Νέα Υόρκη.

Ο Alcala καταδικάστηκε για πρώτη φορά με θανατική ποινή το 1980 για την απαγωγή και τη δολοφονία της 12χρονης Robin Samsoe, στο Λος Άντζελες το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, η ποινή του ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια και δικάστηκε και πάλι ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν, οι ερευνητές ανακάλυψαν εγκληματολογικά στοιχεία που τον συνέδεαν και με άλλες δολοφονίες στην Καλιφόρνια. Σε δίκη του 2010, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της ανήλικης καθώς και τεσσάρων άλλων γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 32 ετών μεταξύ 1977 και 1979.

Τον Σεπτέμβριο του 1978, ο Alcala συμμετείχε στο The Dating Game, την αμερικανική εκδοχή του «Ραντεβού στα Τυφλά». Η γυναίκα παίχτρια επέλεξε στον Alcala, αλλά στο τέλος είπε ότι αποφάσισε να μην τον γνωρίσει μετά από μια συνομιλία μαζί του στα παρασκήνια, περιγράφοντάς τον ως «ανατριχιαστικό».

Το 2012, ο ​​Alcala εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη αφού κατηγορήθηκε για δύο επιπλέον δολοφονίες από το 1971 και το 1977. Ομολόγησε ένοχος και καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη για 25 χρόνια. Αξιωματούχοι των κρατικών φυλακών της Καλιφόρνια δήλωσαν το Σάββατο ότι ήταν ύποπτος για εμπλοκή σε ακόμη περισσότερες δολοφονίες.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το θάνατό του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 700 κρατούμενοι με ποινή θανάτου στην Καλιφόρνια, αλλά ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσον έχει διατάξει μορατόριουμ για τις εκτελέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button