ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Η Ένωση Γυναικών Λεύκης φιλοξένησε μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων [εικόνες]

1


Για μια ακόμη φορά η Ένωση Γυναικών Λεύκης φιλοξένησε μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων.

Αυτή τη φορά τα τμήματα της έκτης τάξης πραγματοποίησαν την ανοιξιάτικη εκδρομή τους την Παρασκευή 28 Απριλίου στην Λεύκη, με την συνοδεία των δασκάλων τους, Ανδρεα Χρυσανθακόπουλο και  Δήμητρα Oικονόμου.

Οι Γυναίκες του συλλόγου υποδέχθηκαν τα παιδιά, προσφέροντας φρέσκα λαλαγγόψωμα, γλυκά και κουλουράκια, αλλά και με ένα ακόμα μάθημα παραδοσιακής τεχνογνωσίας. Το χειροποίητο σπιτικό σαπούνι από ελαιόλαδο έφτιαξαν όλοι μαζί, ενώ δώρο για το κάθε παιδί ήταν ένα σαπουνάκι που ήταν ήδη έτοιμο γι αυτό το σκοπό.

Παραμονές όμως της  πρωτομαγιάς δεν θα μπορούσε να λήψη  και  το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Με αρώματα από βότανα και αγριολούλουδα, γέλια και χαρούμενες παιδικές φωνές, πλημύρισε το σχολείο της Λεύκης και με την συμμετοχή όλων, φτιάχτηκαν και τα παραδοσιακά πρωτομαγιάτικα στεφάνια!

Το ραντεβού με τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους ανανεώθηκε  για την γιορτή του Αϊ Γιάννη του Ριγανά , που όλοι θα ξαναβρεθούν  να φτιάξουν τις ριγανάδες και να κάψουν τα στεφάνια στις φωτιές του Αι Γιάννη!

2 3 4 5 6 7

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button