Τοπικά Νέα

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας για τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς ομάδων Ρομά

Σε δελτίο τύπου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας αναφέρεται στα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, ομάδων Ρομά που έχουν υπάρξει στο παρελθόν εις βάρος πυροδβεστών κατά τη διάρκεια συμβάντος, με το τελευταίο να λαμβάνει χώρα πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 19/7/2019.

 Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

 Η Ενωσή μας, ως εκπροσωπούσα, την πλειοψηφία των πυροσβεστικών υπαλλήλων του Νομού Μεσσηνίας οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, για τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, ομάδων Ρομά που έχουν υπάρξει στο παρελθόν εις βάρος συναδέλφων μας  κατά τη διάρκεια συμβάντος, με το τελευταίο να λαμβάνει χώρα πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 19/7/2019.

Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε  τα εξής :

– Σε όλα τα περιστατικά που επεμβαίνουν οι Πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Νομού σε περιοχές που κατοικούν συμπολίτες μας  Ρομά, οι συνάδελφοι έχουν πάντα την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ), προς την οποία απευθύνουμε τα ευχαριστήρια και δηλώνουμε την αναγνώριση της συμβολή της στο έργο μας.

-Η Ένωση μας δεν είναι προκατειλημμένη αρνητικά εναντίον οιουδήποτε συμπολίτη μας ή ομάδας πολιτών. Η στάση μας όμως αυτή δεν συνεπάγεται ότι είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε επιθετική συμπεριφορά από οιονδήποτε  εις βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ημέρα και νύχτα όλο το έτος. Ιδιαίτερα δηλώνουμε ότι αφενός δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της αυθαιρεσίας και δημιουργούν στους δράστες τους την εντύπωση της ατιμωρησίας, αφετέρου θα ασκήσουμε, εάν συνεχίσουν οι παράνομες αυτές συμπεριφορές, όλα τα δικαιώματα που επιτρέπονται στην Ένωση μας από το Νόμο.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                                                                                   ΔΗΜΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.