Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στην Αρχαία Μεσσήνη

Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή ανεβαίνει τη Δευτέρα στις 9.15 μ.μ. στην Αρχαία Μεσσήνη με τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Αθηνά Μαξίμου.
Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν σε 3 υποκριτές, ο Αιμίλιος γίνεται Κρέοντας και Ευριδίκη, η Αθηνά, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα 9 μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών της ιστορίας της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, καθώς ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Ανάμεσά τους οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, αλλά δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.
Οι συντελεστές είναι οι: μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας, μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, σκηνικά – κοστούμια: Εύα Νάθενα, κίνηση: Αγγελική Στελλάτου, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, μουσική διδασκαλία – ακορντεόν: Αννα Λάκη, παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, φωτογράφος/trailer : Μαριλένα Αναστασιάδου.
Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης. Χορός: Σωκράτης Πατσίκας, Κρις Ραντάνοφ, Μαρία Τζάνη, Σμαράγδα Κάκκινου, Αννα Λάκη, Παναγιώτης Κλίνης, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 14 και 18 ευρώ και η προπώληση γίνεται στο viva, στο Πνευματικό Καλαμάτας και στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button