Αθλητικά

Η Α’ τοπική με αριθμούς

Ρετιρέ για δύο έχουμε στην Α’ τοπική μετά από 13 αγωνιστικές.

Απόλλωνας και Πάμισος ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 29 βαθμούς και ακολουθεί με 27 ο Ακρίτας Κορώνης, με 26 ο Πανθουριακός, με 25 η Εράνη και με 23 η Κυπαρισσία και η Μεθώνη. Η διαφορά του πρώτου από τον 7ο είναι μόλις… δύο νίκες. Κάτι που δείχνει πόσο αμφίρροπο είναι το φετινό πρωτάθλημα, όπως επίσης και το γεγονός ότι κάθε αγωνιστική αλλάζει και ο πρωτοπόρος. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το 2019 ο Ακρίτας Κορώνης οδηγούσε την κούρσα, αλλά έχασε στον Κάμπο από την Α.Ε. Αβίας και υποχώρησε στην τρίτη θέση. Ετσι πρωτοχρονιά στην κορυφή θα κάνουν ο Απόλλωνας και ο Πάμισος, μιας και το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω των εορτών. Είναι λοιπόν ευκαιρία να δούμε την Α’ τοπική με αριθμούς, αν και πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση όμως για αρκετές ομάδες είναι ενδεικτικοί για τη δυναμικότητά τους.

Καλύτερη επίθεση Απόλλωνας και Πάμισος 

Για παράδειγμα ο Απόλλωνας και ο Πάμισος που έχουν την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας, φιγουράρουν και στην πρώτη θέση, ενώ η Σπερχογεία και ο Τσικλητήρας Πύλου που έχουν δεχτεί 34 γκολ βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Το ίδιο και ο Τέλλος Αγρας που έχει δει την εστία του να παραβιάζεται 27 φορές, ενώ στον αντίποδα έχει πετύχει 10 γκολ. Τη χειρότερη επίθεση έχει ο Ολυμπιακός Ανάληψης (9 γκολ) με συνέπεια να βρίσκεται στην 12η θέση (μαζί με την Ανδρούσα) και στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μόνο 2 γκολ παθητικό ο Πανθουριακός!

Οσον αφορά την καλύτερη άμυνα, την έχει ο Πανθουριακός που έχει δεχτεί μόλις δύο τέρματα, ενώ κράτησε στις πρώτες 11 αγωνιστικές το μηδέν! Είναι όμως τέταρτος γιατί δεν είχε στο ξεκίνημα ευχέρεια στο σκοράρισμα και γιατί έχει πέντε ισοπαλίες.

Μοναδικός αήττητος ο Απόλλωνας

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Απόλλωνας Καλαμάτας είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος (8 νίκες, 5 ισοπαλίες). Μια ήττα (από τον Ακρίτα Κορώνης) έχει ο Πανθουριακός και από δύο ο Πάμισος, ο Ακρίτας, Κορώνης και η Εράνη. Τις περισσότερες ήττες στην Α’ τοπική μετρά η Σπερχογεία, που έχει χάσει τα 10 από τα 13 παιχνίδια που έχει δώσει. Οι “ταύροι” έχουν μόλις μια νίκη στη σεζόν. Το ίδιο και ο Τσικλητήρας Πύλου και ο Τέλλος Αγρας. Τις περισσότερες νίκες (από εννέα) μετρούν ο Πάμισος και ο Ακρίτας Κορώνης. Τις περισσότερες ισοπαλίες (από πέντε) έχουν ο Απόλλωνας, ο Πανθουριακός, ο Εθνικός Μελιγαλά, η Ανδρούσα και ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Και τις λιγότερες το Καλό Νερό, που έχει μοιραστεί μόλις μια φορά τους βαθμούς.

Το απόλυτο στη Μεσσήνη

Ο Πάμισος είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο στην έδρα της, μετρώντας έξι νίκες με τέρματα 19-2. Αντίθετα μακριά από τη Μεσσήνη τα αποτελέσματα για τους Νησιώτες είναι μοιρασμένα (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες με γκολ 8-7). Η έδρα είναι “όπλο” και για την Εράνη που μετρά στα Φιλιατρά 6 νίκες και 1 ισοπαλία (14-1 τα γκολ). Αήττητος (τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας) είναι και ο Απόλλωνας Καλαμάτας που στο γήπεδο του Ασπροχώματος έχει απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία με γκολ 14-1. Ο Πανθουριακός στον Κορδία αγνοεί επίσης την ήττα (4 νίκες, 2 ισοπαλίες με τέρματα 10-1). Το ίδιο και ο Εθνικός στο Μελιγαλά (3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 11-6 τα γκολ).

Αντίθετα ο Τέλλος Αγρας δεν έχει κερδίσει ακόμα στο γήπεδό του (3 ισοπαλίες, 3 ήττες), ενώ μόνο μια νίκη ενώπιον του κοινού τους μετρούν οι Ανδρούσα, Ολυμπιακός Ανάληψης, Τσικλητήρας Πύλου και Σπερχογεία.

Η Κυπαρισσία τα περισσότερα διπλά

Ο Απόλλωνας έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (13) εκτός έδρας σε 7 αγώνες, αλλά η Κυπαρισσία είναι η ομάδα με τα περισσότερα διπλά στην κατηγορία (4) σε 7 εξόδους. Ο Απόλλωνας μετρά 3 νίκες και 4 ισοπαλίες και ο ΑΟΚ τέσσερα διπλά και τρεις ήττες. Από τρεις εκτός έδρας νίκες έχουν ακόμα ο Πάμισος, ο Πανθουριακός, ο Ακρίτας Κορώνης και η Μεθώνη. Τσικλητήρας Πύλου, Σπερχογεία και Α.Ε. Αβίας δεν έχουν κάνει ακόμα “σεφτέ” εκτός έδρας, ενώ Κυπαρισσία, Μεθώνη και Καλό Νερό δεν έχουν εκτός έδρας ισοπαλία.

notosport.eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button