Τοπικά Νέα

Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως σε Κυπαρισσία και Χριστιάνους

Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως γιορτάζεται με λαμπρότητα αύριο και μεθαύριο στους Χριστιάνους και την Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανούπολης θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση στο ιστορικό χωριό των λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Της πομπής θα ηγείται η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων και με το πέρας των εκδηλώσεων θα υπάρξει κέρασμα προσκεκλημένων.

Στην Κυπαρισσία εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στο Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου αύριο το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Θα ακολουθήσει λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, ενώ στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button