Κόσμος

Η διεστραμμένη γυναίκα που προσπάθησε να ταΐσει τον σύντροφό της στα παιδιά του

Καμία σχετική εκπαίδευση ή εμπειρία δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει την αστυνομία για το θέαμα που θα αντίκριζε στο σπίτι του John Price στον ήσυχο οικισμό Hunter Valley του Αμπερντίν, στην Αυστραλία, την 1η Μαρτίου του 2000.

Στην κουζίνα, μέσα σε μια κατσαρόλα ανάμεσα σε λαχανικά, βρισκόταν ένα ανθρώπινο κεφάλι. Στα πιάτα στο στρωμένο τραπέζι υπήρχε σερβιρισμένο κρέας με λαχανικά και δίπλα στο καθένα από αυτά χειρόγραφα σημειώματα με τα ονόματα των παιδιών του Price. Το κρέας που είχε μαγειρευτεί ήταν ανθρώπινο.

Στο σαλόνι, μέσα σε μια λίμνη αίματος, κείτονταν το αποκεφαλισμένο σώμα του άτυχου άντρα, ξεφλουδισμένο αριστοτεχνικά -όπως αποδείχθηκε αργότερα ο δολοφόνος είχε ιδιαίτερη εμπειρία σε κρεοπωλείο. Το θύμα είχε μαχαιρωθεί, τουλάχιστον, 37 φορές, ενώ η αγριότητα της επίθεσης δυσκόλεψε τον ιατροδικαστή να μετρήσει τον επακριβή αριθμό των πληγών.

Στο πάτωμα μια γυναίκα σε κωματώδη κατάσταση, η οποία είχε πάρει μεγάλη δόση φαρμάκων, κάποια από τα οποία ήταν πεταμένα στο πάτωμα.

Για τον John Price το νήμα της ζωής κόπηκε απότομα από την πρώην σύντροφό του Katherine Knight, την πρώτη γυναίκα στην Αυστραλία που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς απαλλαγή. Μάλιστα, εκείνη την εποχή τόσο τα εγχώρια, όσο και τα διεθνή μέσα, την παρουσίαζαν ως τη θηλυκή Hannibal Lecter.

Γενικά η Knight και με τους προηγούμενους συζύγους και συντρόφους της ήταν αρκετά επιθετική, κάτι που γνώριζε ο Price. Ωστόσο, στην δική τους σχέση αρχικά όλα ήταν ρόδινα. Η μεγάλη διαμάχη ήρθε όταν εκείνος αρνήθηκε να την παντρευτεί, με τον τελευταίο να διώχνει την Knight από το σπίτι του και εκείνη, ως αντίποινα, να προκαλεί την απόλυσή του μετά από 17 χρόνια.

Οι δυο τους χώρισαν για λίγο, μέχρι που ο Price έκανε πρώτος κίνηση για συμφιλίωση. Και ενώ η επιστροφή της στο σπίτι του με τα παιδιά του δεν ήταν εφικτή, οι δυο τους βρήκαν τρόπο να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους. Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε καθώς το ζευγάρι συνέχισε τους καβγάδες, με τους φίλους του Price να απομακρύνονται όσο την γνώριζαν καλύτερα.

Μέχρι το Φεβρουάριο του 2000, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο με την Knight να μαχαιρώνει στο στήθος τον σύντροφό της. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Price, ο οποίος έβαλε οριστικό τέλος στη σχέση τους. Η Knight, ωστόσο, διψούσε για εκδίκηση την οποία πήρε στις 29 Φεβρουαρίου, μαχαιρώνοντας τον πρώην σύντροφό της 37 φορές.

Το 2006 η Knight προσπάθησε να κάνει έφεση υποστηρίζοντας ότι η τιμωρία ήταν πιο αυστηρή από το έγκλημα. Ωστόσο, οι δικαστές την απέρριψαν, λέγοντας ότι η δολοφονία του Price ήταν πέρα για πέρα απάνθρωπη και φρικιαστική.

 

[πηγή]

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button