ΑγροτικάΠελοπόννησος

Η “ευφυής γεωργία” θέμα στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους της Agribator

Δράσεις που θα συνδράμουν τον αγροτικό και επιχειρηματικό κόσμο συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, με εκπροσώπους της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Agribator – Κέντρο Ψηφιακής και Τεχνολογικής Καινοτομίας Πελοποννήσου στην Αγροτική Οικονομία.

Μετά την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης από τους εκπροσώπους του εν λόγω φορέα, δήλωσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να τον συνδράμει, αφ’ ενός στην υλοποίηση “θερµοκοιτίδων” µε προγράµµατα για την ανάπτυξη της υλικοτεχνικής υποδοµής του και αφ’ ετέρου στο πρόγραµµα για καινοτόμες επιχειρήσεις.

Νωρίτερα, από την πλευρά των εκπροσώπων του Agribator αναπτύχθηκαν οι 7 βασικοί στόχοι του οι οποίοι είναι, α) βελτιστοποίηση ποιότητας και ποσότητας της αγροτικής παραγωγής µε χρήση συστηµάτων άρδευσης µε πρότυπα αγροκτήµατα επιδείξεως και εκπαίδευσης, β) ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από και για την αγροτική παραγωγή, γ) λειτουργία θερµοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας, δ) δια βίου εκπαίδευση και επαγγελματική επιμόρφωση αγροτών, ε) προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς επίσης και στήριξης διείσδυσης στην αγορά, στ) πιστοποίηση και ιχνηλασιµότητα αγροτικών προϊόντων µε βάση το ISO 17025 και ζ) λειτουργία µηχανουργείου – ηλεκτρολογείου – χηµείου για την ανάπτυξη γραμμών παραγωγής και προϊόντων.

Οπως επισημάνθηκε στη σημερινή συνάντηση, “ο αγρότης και οι επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό χώρο θα µπορέσουν να λαμβάνουν τις πιο προηγμένες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υπηρεσίες και προϊόντα ευφυούς γεωργίας, έτσι ώστε να δημιουργήσουν διεθνώς εμπορεύσιµα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας µε χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και µε ολοκληρωμένη αειφορική διαχείριση”.

Στη συνάντηση μετείχαν, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουντρούκας εντεταλμένος σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ο καθηγητής του Εθνικού Μεσόβιου Πολυτεχνείου Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο επιχειρηματίας Μάρκος Λέγγας και ο προέδρος και διευθύνων σύμβουλος του Agribator Τάκης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματίων, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button