Τοπικά Νέα

Η ισχυρή βροχόπτωση έφερε σοβαρές ζημιές και προβλήματα στην Τριφυλία [εικόνες – βίντεο drone]

Ζημιές παντού από ανύπαρκτους χάνδακες – αύλακες και μπαζωμένα ρέματα στην Τριφυλία

Πολλές και σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από την βροχή που έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Τριφυλία σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες από ανύπαρκτους χάνδακες – αύλακες και μπαζωμένα ρέματα. Το νερό της βροχής αφού δεν έβρισκε διαφυγή σε χάνδακες και ρέματα σαν ορμητικό ποτάμι ξεχυνόταν σε χωράφια και θερμοκήπια καταστρέφοντας ολοσχερώς καλλιέργειες κηπευτικών.

Ζημιές προκλήθηκαν και σε δρόμους εξαιτίας της έλλειψης τεχνικών έργων για τα νερά με συνέπεια δρόμοι να κοπούν και σπίτια να αποκοπούν από την οδική επικοινωνία.

Από την Κυπαρισσία μέχρι τη Μαραθόπολη δεκάδες είναι τα σημεία των δρόμων που προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα καθιστώντας από επικίνδυνη μέχρι αδύνατη την κυκλοφορία οχημάτων αφού το οδόστρωμα ήταν γεμάτο λασπόνερα από τα γύρω χωράφια που κατέκλυσαν τους δρόμους επειδή δεν υπήρχαν αυλάκια για τα νερά ή ήταν βουλωμένα.

Σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο σημείο της παλιάς επαρχιακής οδού Φιλιατρών – Κυπαρισσίας, στο ύψος τους Αγριλιού, όπου ο δρόμος έκλεισε.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί για πλημμυρισμένα υπόγεια σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις στο δρόμο Κυπαρισσία – Γαργαλιάνοι, ενώ νερά έχουν μπει και στο υπόγειο σχολικής μονάδας των Φιλιατρών.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

Εικόνες από τον Αγρίλη Φιλιατρών

Εικόνες από θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Αγία Κυριακή

Εικόνα από την περιοχή του Αγρίλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button