Πολιτική

Η Καθημερινή “καρφώνει” τον Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών

Tην ανακοίνωση του χρόνου που θα διεξαχθούν οι εκλογές ζητά στο σημερινό της κύριο άρθρο η εφημερίδα «Καθημερινή», καλώντας επί της ουσίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην “παίζει” με τους θεσμούς και, εφόσον ο ίδιος άνοιξε τη συζήτηση με το περίφημο “μαύρισαν εκλογές”, να αποφασίσει και να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, ώστε «να καθαρίσει ο ορίζοντας».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, “καρφώνοντας” τον Πρωθυπουργό που επαίρεται συνεχώς ότι είναι θεσμικός, αναφέρει στο κύριο άρθρο της πως «η χώρα έχει ανάγκη τη θεσμική υπευθυνότητα και την πολιτική σταθερότητα» και τονίζει πως «ένας τρόπος για να υπηρετηθούν και οι δύο ανάγκες είναι να ανακοινώσει αμέσως ο πρωθυπουργός την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών».

Αναλυτικά ό,τι γράφει η εφημερίδα:
«Η χώρα έχει ανάγκη τη θεσμική υπευθυνότητα και την πολιτική σταθερότητα. Ένας τρόπος για να υπηρετηθούν και οι δύο ανάγκες είναι να ανακοινώσει αμέσως ο πρωθυπουργός την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όποτε και αν επιλέξει να τις κάνει. Στο παρελθόν, η δημόσια ζωή ταλαιπωρήθηκε από το παιχνίδι των αντικρουόμενων διαρροών περί πρόωρων εκλογών, που τελικά διαψεύδονταν, ενώ τώρα χύνεται ακόμη πολύ μελάνι για τις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες. Ας ανακοινωθούν λοιπόν αμέσως, για να καθαρίσει ο ορίζοντας των επόμενων μηνών, όπως θα συνέβαινε στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button