Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η Καλαμάτα χειροκρότησε τα μέλη των δεκάδων χορωδιών από την Ελλάδα και άλλες 13 χώρες

DSC_3137_Medium-735x400


Η Καλαμάτα χειροκρότησε θερμά, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης, τα μέλη των δεκάδων χορωδιών από την Ελλάδα και άλλες 13 χώρες, που μετέχουν στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2017. Οι χορωδοί, που μαζί με τους συνοδούς ανέρχονται σε περίπου 2.000 άτομα, προέρχονται από χώρες μακρινές, όπως η Βραζιλία, η Κίνα και η Μαλαισία, από το Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας που απέχει 9 ώρες με το αεροπλάνο αλλά και από τη Μόσχα, καθώς και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως του βορρά, όπως και από την Κύπρο και το Ισραήλ.

Οι 20 ξένες χορωδίες και οι 32 ελληνικές θα διαγωνισθούν, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και θα επιδείξουν τα επιτεύγματά τους στη χορωδιακή μουσική σε συναυλίες φιλίας, από σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 14 του μήνα. Η κοινή παγκόσμια γλώσσα της μουσικής θα αποτελέσει το μέσον συνεννοήσεως και θα διευκολύνει τη γνωριμία και την αλληλοκατανόηση, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

DSC 3137 Medium

Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, τέσσερις Φιλαρμονικές, που ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης στις 16.30 και συνέκλιναν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 17.00, συνόδευσαν τις χορωδίες και λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Οι χορωδοί παρήλασαν χαιρετώντας τον κόσμο, που τους χειροκροτούσε, και γεμίζοντας την Καλαμάτα με θετική διάθεση και παλμό, ενώ πολλοί από αυτούς τραγουδούσαν.
Τα μέλη των χορωδιών και οι Φιλαρμονικές κάλυψαν τη διαδρομή από την οδό Υπαπαντής μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

DSC 3543 Medium

Στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου διεξήχθη μουσικό καλωσόρισμα, με παρουσιάστρια τη Μαρία Θεοδωρακάκου, η οποία, εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και της Interkultur, ανέφερε απευθυνόμενη στους φίλους της χορωδιακής μουσικής τα εξής μεταξύ άλλων, στην ελληνική και την αγγλική:
«Η Καλαμάτα είναι πόλη με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, είναι πόλη του πολιτισμού, μα πάνω απ’ όλα είναι πόλη με όμορφο φυσικό περιβάλλον, με περίτεχνα παλιά κτήρια και κυρίως με φιλόξενους ανθρώπους. Ευχόμαστε σε όλους σας να απολαύσετε την παραμονή σας στην Καλαμάτα και να μας χαρίσετε ανεπανάληπτες στιγμές με τα τραγούδια σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ευχαριστούμε τις Φιλαρμονικές που βρίσκονται κοντά μας και λαμπρύνουν με την παρουσία τους αυτή τη γιορτή, τη Φιλαρμονική Μεσσήνης, τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, τη Φιλαρμονική Φιλοπροόδων Φιλιατρών και τους αντίστοιχους Δήμους και Φορείς, καθώς και τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Ευχαριστούμε όσους εργάσθηκαν για την εκδήλωση αυτή και ιδίως τους εθελοντές μας!
Ευχαριστούμε όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε μαζί μας, τους πολίτες της Καλαμάτας και όσους ήλθαν από άλλες περιοχές!».

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στη συνέχεια, τραγούδησε η Καλαματιανή χορωδία Αρμονία, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη. Ακολούθως, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από μιούζικαλ η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με διευθυντή τον Κώστα Νικολέα, κατά τη διάρκεια του οποίου τραγούδησαν η Ευτυχία Δημητρακοπούλου και ο Δημήτρης Σιγαλός. Κατόπιν, η Ευτυχία Δημητρακοπούλου τραγούδησε ένα σονέτο του Δάντη, με τίτλο «Βεατρίκη». Το πρόγραμμα έκλεισε με τον Καλαματιανό χορό, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και όλοι έδωσαν ραντεβού για τη συναυλία έναρξης, στις 21.00 το βράδυ χθες, στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Σημειώνεται πως οι χορηγοί του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2017 είναι:
• το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η Wind ΧΟΡΗΓΟΣ
• Η Αιγέας ΑΜΚΕ ΧΟΡΗΓΟΣ
• ο «Μορέας» ΧΟΡΗΓΟΣ και
• το Μανιατάκειον Ίδρυμα ΧΟΡΗΓΟΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button