Αθλητικά

Η κρισιμότερη εβδομάδα για Παναθηναϊκό

Αντίστροφη μέτρηση για την απειλή υποβιβασμού, αναμονή για την άφιξη Παϊρότζ και κίνδυνος αποχής ή προσφυγών από τους παίκτες

Ο Παναθηναϊκός διανύει την κρισιμότερη εβδομάδα της σύγχρονης (και ίσως όχι μόνο) ιστορίας του. Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η τρίτη αφαίρεση τριών βαθμών για τα χρέη προς τον Γενς Βέμερ και οι «πράσινοι» πλέον θα έχουν πέντε εργάσιμες μέρες για να αποφύγουν την εφαρμογή της ποινής που συνεπάγεται αποβολή από το πρωτάθλημα. Πώς μπορεί να αποφευχθεί αυτό; Μόνο αν καταβληθεί όλο το οφειλόμενο ποσό (530.000 ευρώ) ή επιτευχθεί κάποιος διακανονισμός με την πλευρά του Γερμανού άσου μέχρι το αργότερο την επόμενη Δευτέρα.

Η διοίκηση είναι σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του παίκτη που αξιώνει τουλάχιστον 300.000 ευρώ μετρητά άμεσα και τα υπόλοιπα σε λίγες δόσεις για να μη φτάσει το θέμα στα άκρα. Μέχρι και χθες πάντως δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή και ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα, αν και εκτιμάται πως θα επιτευχθεί η συμφωνία.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική απειλή για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα συνεδριάσει εκτάκτως η Super League θέτοντας προς ψήφιση την αλλαγή της ποινής υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια. Οι «πράσινοι», που ποντάρουν εκεί για να αποφύγουν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα 2/3 των ψήφων, ενώ εφόσον αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού αναμένεται να επιβληθούν άλλες ποινές (απαγόρευση μεταγραφών, περιορισμός ανανεώσεων και ξένων παικτών, αφαίρεση βαθμών για το νέο πρωτάθλημα).

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες περιμένουν σήμερα να δουν στους λογαριασμούς τους το 35% της δόσης Δεκεμβρίου κι εφόσον η δέσμευση του Βασίλη Κωνσταντίνου δεν γίνει πράξη, τότε αναμένεται νέα αποχή από τις προπονήσεις και πιθανό κύμα προσφυγών μετά το ματς με την Ξάνθη.

Μέσα σε όλα αυτά, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για να συναντηθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο σχετικά με την πρότασή του για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ. Από τη συνάντηση αυτή θα φανεί αν υπάρχει φόρμουλα επίτευξης του deal, με το χρόνο να πιέζει.

Πηγή: sport-fm.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button