Τεχνολογία

Η λίστα του Forbes με τα κορυφαία brands του 2020: Ποιος κατέχει την πρωτιά και το πλήγμα του Facebook

Δημοσιεύθηκε η νέα λίστα του Forbes για τα 50 πολυτιμότερα Brands για το 2020 παγκοσμίως. Το όνομα στην κορυφή δεν αποτελεί έκπληξη αλλά η μείωση στην αξία του Facebook κατά 21% αποτελεί πλήγμα για τον κολοσσό των σόσιαλ μιντια

Συγκεκριμένα και όπως φαίνεται στη λίστα του Forbes στην πρώτη θέση βρίσκεται για άλλη μία χρονιά η Apple, με αξία 241,2 δισ. δολαρίων. Οι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί είναι αυτοί που καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας, η πρώτη πεντάδα της οποίας παραμένει η ίδια με την περασμένη χρονιά.

Αναλυτικά, η Apple εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα με αξία 241,2 δισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 17% σε σχέση με πέρσι. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Google με 207,5 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 24%. Ακολουθούν η Microsoft με 162,9 δισ. δολάρια και αύξηση 30% και η Amazon με 135.4 δισ. δολάρια και αύξηση 40%. Την πεντάδα συμπληρώνει το Facebook, του οποίου, ωστόσο, η αξία μειώθηκε κατά 21% φτάνοντας τα 70,3 δισ. δολάρια.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στην αξία του σε σύγκριση με πέρσι, κατέγραψε το Netflix με 72% και ακολούθησαν Chanel με 42%, η Amazon με 40%, η Microsoft με 30% και η Paypal με 24%. Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε το Facebook με μείωση 21% και Wells Fargo με 16%.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button