Ελλάδα

Η μεγάλη αντίφαση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας

Την κατάθεσή της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

«Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει», λέει στην κατάθεσή της.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ωστόσο, δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί και πήγαν και την είδαν.

Αντιφάσεις όμως υπάρχουν και ως προς το αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό. Στην αρχή είχε υποστηρίξει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ.

Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει πως βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11.30, μετά δήλωσε ότι ήταν 10.45. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10.45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.

«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη», σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση.

«Πιθανό η λευχαιμία της Μαλένας να προκλήθηκε από ουσία»

Παράλληλα νέα τροπή παίρνει ο θάνατος της Μαλένας, αφού δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η λευχαιμία από την οποία έπασχε να προκλήθηκε μέσω τοξικής ουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το τρεισίμιση ετών κοριτσάκι διαγνώσθηκε με λευχαιμία και είχε νοσηλευτεί σε Ογκολογική Μονάδα πριν καταλήξει.

Οι θεράποντες γιατροί του παιδιού είχαν ξαφνιαστεί με τον ξαφνικό χαμό της, καθώς η κλινική εικόνα της Μαλένας ήταν πολύ καλή και οι εξετάσεις της δεν προμήνυαν ότι θα καταλήξει.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου στην εκπομπή «Live News», οι θάνατοι της Μαλένας και της Τζωρτζίνας εμφανίζουν κάποια κοινά σημεία τονίζοντας πως και τα δύο παιδιά εμφάνιζαν μία κλινική εικόνα που οι γιατροί θεωρούσαν πως θα είχε καλή έκβαση, ωστόσο κατέληγαν.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προκληθεί μία μορφή καρκίνου με την παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης, η ιατροδικαστής υπογράμμισε πως θα πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη, δηλαδή ως δηλητήριο στον οργανισμό και να προκαλέσει τη λευχαιμία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button