Αθλητικά

Η μεταγραφή των Αγγελόπουλων που θα γυρίσει το κλίμα στον Ολυμπιακό

Πώς και πώς περίμενε ο κόσμος του Ολυμπιακού το πρώτο τηλεοπτικό φιλικό της ομάδας του, αλλά απογοητεύτηκε πολύ με αυτά που είδε. Οι Πειραιώτες έχασαν διά περιπάτου από τη Βιλερμπάν με 74-57 και πίκραναν τους φιλάθλους τους, καθώς οι τελευταίοι περιμένουν φέτος πολλά πράγματα.

Η αρχική απάντηση είναι ότι δεν επρόκειτο για τίποτε άλλο παρά για ένα φιλικό. Εχουμε δει άλλωστε ομάδες να “πετάνε” στα φιλικά και στα επίσημα να πατώνουν. Και το αντίστροφο. Με τον Ολυμπιακό (και με την κάθε ομάδα) τη συνέχεια δεν μπορείς να την ξέρεις, η πρώτη τηλεοπτική γεύση, πάντως, ήταν πολύ πικρή.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν άντεξαν στο ξύλο μίας πολύ πιο αθλητικής ομάδας και ηττήθηκαν δίκαια και άνετα. Η λογική λέει ότι δεν θα ξαναδούμε τέτοιον Ολυμπιακό, αλλά χθες βγήκαν στον αέρα ορισμένες αμφιβολίες, που υπήρχαν και πριν από το φιλικό με τους Γάλλους.

Αμφιβολίες που αφορούν στη θέση του πλέι-μέικερ και του σέντερ. Ο Κώστας Σλούκας είναι τεράστια μεταγραφή, αλλά μία ομάδα που θέλει να πάει πολύ ψηλά, δεν μπορεί να προχωρήσει με μόλις έναν τέτοιο παίκτη σε αυτή τη θέση.

Ο Βασίλης Σπανούλης στα 38 του θα δώσει λύσεις, αλλά οι ομάδες που πάνε για φάιναλ-φορ, έχουν 2 και 3 σούπερ επιλογές στη θέση του πλέι-μέικερ. Η Μπαρτσελόνα έχει Καλάθη και Ερτέλ, η Μπαρτσελόνα τον Καμπάτσο (και αν φύγει ο Καμπάτσο, θα πάρει πλέι-μέικερ από το ΝΒΑ) και τον Γιουλ, η Εφές τον Μίσιτς και τον Λάρκιν, η ΤΣΣΚΑ τον Τζέιμς και τον Χάκετ και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά στην θέση του σέντερ, ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντός με Μάρτιν και Ελις. Χθες ο ύψους 2.18 Μουσταφά Φολ έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι των Πειραιωτών και εξέθεσε τους ψηλούς τους.

Τι θα γίνει επομένως με τον Ταβάρες και με τους άλλους ψηλούς αυτού του επιπέδου; Φαίνεται πως υπάρχει θέμα αν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ανησυχεί.

Περισσότερο θέμα, όμως, δείχνει να υπάρχει στη θέση του πλέι-μέικερ και θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο αν μέσα στην σεζόν προκύψει τραυματισμός. Και εκεί, που λέγαμε χθες για περίπτωση Λαπροβίτολα στον Παναθηναϊκό, μήπως τελικά ο Αργεντίνος, αν φύγει από τη Ρεάλ, απασχολήσει τον Ολυμπιακό; Ποτέ δεν ξέρεις. Μάλιστα, ο Oλυμπιακός έχει ένα προτέρημα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό: έχει πλέον πιο μεγάλη οικονομική άνεση, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αλλαγών ή προσθηκών στον Ολυμπιακό. Αλλωστε, πολύ δύσκολα θα υπάρξει τόσο τραγική εμφάνιση όπως με τη Βιλερμπάν. Στη συνέχεια, όμως, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί με τους “ερυθρόλευκους” να ψάχνουν με τρέλα την επιστροφή τους σε φάιναλ-φορ.

sportdog.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button