Τοπικά Νέα

Η παράταξη Τσίγγανου δεν συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ζητώντας να επανέλθει η κανονικότητα

Ήρθε η ώρα να επανέλθει και το δημοτικό συμβούλιο σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Παναγιώτης Τσίγγανος γνωστοποιεί ο συνδυασμός του δεν συμμετείχε στην σημερινή, δια περιφοράς, συνεδρίαση και ψηφοφορία του Σώματος ζητώντας να επανέλθει το δημοτικό συμβούλιο σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας.

Αναλυτικά η επιστολη:
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Ως γνωστόν, μετά την σαρωτική πανδημία που έπληξε την ανθρωπότητα, όλος ο κόσμος προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής και δημόσιας ζωής. Η χώρα μας, σε μια πρωτοφανή έκρηξη θάρρους και ωριμότητας, με τις κατάλληλες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας και τη συνεργασία της κοινωνίας, κατόρθωσε να περιορίσει στο ελάχιστο τις συνέπειες της νόσου και να αποτελεί σήμερα παγκόσμιο παράδειγμα. 
Ήδη η επανέναρξη των επαγγελματικών και δημοσίων δράσεων έχει δρομολογηθεί με επιτυχία. Η δημόσια ζωή στους περισσότερους τομείς έχει επανέλθει σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας. Τα καταστήματα, οι τόποι λατρείας, τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες κλπ λειτουργούν. 
Ο συνδυασμός μας αντιμετωπίζοντας υπεύθυνα τους κινδύνους της νόσου για τον πληθυσμό, στήριξε από την πρώτη στιγμή τόσο τα κυβερνητικά όσο και τα δημοτικά μέτρα. 
Ωστόσο ήρθε η ώρα να επανέλθει και το δημοτικό συμβούλιο σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας. Ο συνδυασμός μας, με την από 18-5-2020 επιστολή της δημοτικής συμβούλου κας Σταματιας Αλεξοπούλου προς το Σώμα, ζήτησε την εκ νέου κανονική λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Ανάλογο αίτημα διατύπωσε και ο αντιπρόεδρος του Σώματος κος Παναγιώτης Τσαφαράς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
Είναι απολύτως σαφές ότι η εξακολούθηση των εξ αποστάσεως συνεδριάσεων δεν δικαιολογείται πλέον όταν όλες οι δημόσιες λειτουργίες της χώρας έχουν αποκατασταθεί. Οι συνεδριάσεις του ΔΣ πρέπει πλέον να γίνονται όπως ο κανονισμός ορίζει. Ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών, δεδομένου ότι ο Δήμος διαθέτει ανάλογη κτιριακή υποδομή έτσι ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και οι αποστάσεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου (πχ η αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος»). Η δια περιφοράς συνεδριάσεις των οργάνων ολοκλήρωσαν πλέον το σκοπό τους. Ήταν αναγκαίες κατά το κρίσιμο διάστημα, τίποτε όμως δεν δικαιολογεί την συνέχισή τους (αν και όχι χωρίς προβλήματα δεδομένου ότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο να εισάγονται έκτακτα θέματα ακομα και 15 λεπτά προ του καθορισμένου χρόνου μέσω e- mail με αποτελέσμα να είναι αδύνατη η εξέτασή τους, όπως συνέβη σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου θέμα που αφορούσε καθαρισμούς παραλιών εστάλη ένα τέταρτο προ της έναρξης).
Ως εκ τούτου ο συνδυασμός μας, θεωρώντας απολύτως αναγκαία την εκ νέου κανονική λειτουργία του Σώματος για τους λόγους που αναφέρονται ανωτέρω καθώς και για όσους εξέθεσαν οι δύο δημοτικοί μας σύμβουλοι στις πρόσφατες συνεδριάσεις των οργάνων και ζητώντας την εκ νέου κανονική λειτουργια του ΔΣ, δεν θα μετέχει στην σημερινή συνεδρίαση και ψηφοφορία του Σώματος. 
Κυπαρισσία, 1-6-2020
Για τον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες»
Παναγιώτης Τσίγγανος 

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “Η παράταξη Τσίγγανου δεν συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ζητώντας να επανέλθει η κανονικότητα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.