Πελοπόννησος

Η παραλία της Πελοποννήσου με την “φρικτή” ιστορία – Δείτε τι συνέβη…

Κάτω, ακριβώς, από το ιστορικό Παλαμήδι, μία πλαζ με κρυστάλλινα νερά και πολύχρωμα βότσαλα ξεπροβάλλει και γίνεται, καθημερινά, μέρος προσέλευσης και «αξιοθέατο» δεκάδων τουριστών.

Η Αρβανιτιά  έχει μήκος μόλις 200 μέτρα, είναι η πιο κοντινή παραλία στην πόλη του Ναυπλίου και τα νερά της έχουν αποσπάσει Γαλάζια Σημαία. Εκεί, μπορείς να βρεις ομπρέλες, ξαπλώστρες και όλα τα απαραίτητα σνακ – ποτά για τη διαμονή σου, ενώ η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια (από το κέντρο της πόλης του Ναυπλίου) ή με το αυτοκίνητο, όπου στην είσοδό της υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ.

Όσον αφορά στην ιστορία της; Λέγεται ότι το 1779 ο Καπετάν-Πασά Γαζή Χασάν έριξε με δόλο από το Παλαμήδι 5.000 Αλβανούς, που βρήκαν φρικτό θάνατο, με αποτέλεσμα να πάρει και το όνομά της η περιοχή. Στην πραγματικότητα όμως από την αρχή της Ενετοκρατίας κατοικούσαν εκεί Αλβανοί και έδωσαν το όνομα στην Αρβανιτιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button