Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στηρίζει την “Αγκαλιά”

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου η χαριστική έκθεση ρούχων και αξεσουάρ που ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Υπήρχε μεγάλη ποικιλία γυναικείων ρούχων καλοκαιρινά και χειμερινά, τσάντες και παπούτσια όπως και πάρα πολλά μωρουδιακά, ρουχαλάκια για παιδιά από 2 έως και 8 ετών και είδη μπεμπέ (καροτσάκι, παρκάκι, πορτ μπεμπέ, κουβερτούλες, παιχνίδια κλπ. Την έκθεση επισκέφθηκαν νέα ζευγάρια και προμηθεύτηκαν παιδικά ρούχα όπως και μερικές γυναίκες που επέλεξαν ενδύματα, τσάντες και παπούτσια που είχαν ανάγκη.

Ότι έμεινε και είναι πάρα πολλά, γιατί συνέχισαν να φέρνουν φίλες της Πειραματικής Σκηνής κι άλλα είδη, οι υπεύθυνοι τα πακέταραν ανά είδος σε 13 μεγάλες κούτες και θα τα αποστείλουν στο  Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1998. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Εδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/ 0539). Η Αγκαλιά ιδρύθηκε για εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο “το χτύπο της καρδιάς του”. Κάτω από τη διακριτική συμπαράσταση της, μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 2.000 παιδιά.

Μέχρι τώρα με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύηση του και μετά τον τοκετό, στηρίζοντας τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος είναι να παρέχει εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις, ώστε το παιδί να μεγαλώνει σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. Στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία. Επιπλέον συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, με σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες, διανομή εντύπων, χρήση κοινωνικών δικτύων και την ιστοσελίδα www.agalia.org.gr, πάνω σε θέματα όπως: η εγκυμοσύνη, η μητρότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δημογραφικό.

Αποστολή  της Αγκαλιάς είναι να  συμπαραστέκεται με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου – παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύηση του και μετά τον τοκετό, στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της Πειραματικής Σκηνής “Η ακραία κατάσταση πανδημίας που βιώνουμε επιβάλλει να είμαστε αλληλέγγυοι, να στηρίζουμε τε ο ένας τον άλλον, ιδιαίτερα όταν δραστηριοποιούμεθα στον τομέα του Πολιτισμού, γιατί Πολιτισμός και Αλληλεγγύη συνυπάρχουν και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button