Κόσμος

Η πιο κρύα νύχτα στην ιστορία των ΗΠΑ – Αρκτική «βόμβα» πλήττει τη χώρα – Στους -35 β. η θερμοκρασία, παρέλυσαν οι αερομεταφορές

Περιοχές των ΗΠΑ περιμένουν την πιο κρύα νύχτα στην ιστορία της χώρας, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν ακόμα και στους -35 βαθμοί Κελσίου. Η ανατολική ακτή βρίσκεται εν μέσω αρκτικής «βόμβας», που έφερε περισσότερο από ένα μέτρο χιόνι, ανέμους με ταχύτητες τυφώνων και παράκτιες πλημμύρες.

Στη Βοστόνη, τα νερά μετατράπηκαν σε πάγο, ενώ οι συνθήκες ήταν τόσο κακές σε κάποια σημεία, που χρειάζονται σκάφη για τη διάσωση ανθρώπων.

Τα σχολεία και οι επιχειρήσεις έκλεισαν, οι πτήσεις και τα ταξίδια με το τρένο ανακόπηκαν και πολλές χιλιάδες άνθρωποι είχαν αποκλειστεί. Οι άνεμοι έφθασαν τα 70 μίλια/ώρα, ενώ ορισμένα τμήματα είδαν έως και 18 εκατοστά χιονιού.

Το κύμα ψύχους και οι πολικές θερμοκρασίες «παρέλυσαν» σήμερα το βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button