ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Η πόλη των Γαργαλιάνων το επίκεντρο των εκδηλώσεων του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση, την Κυριακή 29 Απριλίου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού διοργανώνοντας μια χορευτική πανδαισία στην Κεντρική Πλατεία Γαργαλιάνων, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από την Τριφυλία και όχι μόνο!

Η πλατεία των Γαργαλιάνων θα πλημμυρίσει με ποικίλα χορευτικά σχήματα και βήματα, καθώς περισσότερα από 15 χορευτικά τμήματα συλλόγων της Τριφυλίας και σχολές χορού θα «ζωντανέψουν» λαϊκούς χορούς, παραδοσιακους χορούς και πολλές άλλες μορφές χορού, όπως Λάτιν, Αργεντίνικο Τάνγκο, κ.α. σε μια χορευτική πανδαισία.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ηλίου.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού το 1982 προς τιμήν του Ζαν-Ζωρζ Νοβέρ (1727 – 1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Η ημέρα αυτή, η 29η Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο χορό με στόχο να γιορτάσει την καθολικότητα αυτής της τέχνης, να υπερβεί κάθε πολιτικό, πολιτισμικό και εθνικό εμπόδιο και να φέρει κοντά τους ανθρώπους μέσα από την κοινή τους γλώσσα – το χορό.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (ΔΙΘ) προσκαλεί κάθε χρόνο έναν καταξιωμένο χορογράφο ή χορευτή να γράψει το Διεθνές Μήνυμα, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες, δημοσιοποιείται μέσα από το δίκτυο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τα Εθνικά του Κέντρα (περισσότερα από 90 Εθνικά Κέντρα και πολλά Συνεργαζόμενα Μέλη), αλλά και από ομάδες χορού σε όλο τον κόσμο. Το ΔΙΘ έχει ως στόχο να προωθεί τις εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Χορού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button