Αθλητικά

Η Σέλτικ στον δρόμο της ΑΕΚ

Ταξίδι στον Βορρά περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΑΕΚ, στην προσπάθειά της να μπει στους ομίλους του Champions League, καθώς η Σέλτικ απέκλεισε τη νορβηγική Ρόζενμποργκ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών και η Ένωση θα κληθεί να βγάλει «νοκ-άουτ» τη σκωτσέζικη ομάδα, για να συνεχίσει στα playoff της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπαίνει στη διαδικασία των προκριματικών στις 8 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός  θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 14 Αυγούστου.

Κυρίαρχη στη Σκωτία με 7Χ7 και χωρίς αντίπαλο

Ανέκαθεν οι Κέλτες ήταν πετυχημένη ομάδα από άποψη τίτλων, όμως αυτό που τη «γιγάντωνε» ακόμα περισσότερο ήταν η κόντρα με την προαιώνιο εχθρό Ρέιντζερς.  Πότε η μια, πότε η άλλη, υπήρχε ένας σύλλογος που έπαιρνε «κεφάλι» και αναγνωριζόταν ως ο κορυφαίος στη Σκωτία. Το 2012 ωστόσο οι «διαμαρτυρόμενοι» υποβιβάστηκαν και έκτοτε η Σέλτικ παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο.

Μετράει επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα, δυο Λιγκ Καπ Καπ και έχει καταργήσει τον ανταγωνισμό,  φτάνοντας ως και 69  παιχνίδια αήττητη ως τον Δεκέμβριο του 2017. Αυτό πάντως φαίνεται πως τη βλάπτει εκτός συνόρων, όπου σπάνια διαγράφει υπερβατική πορεία. Τη σεζόν 2017/18 τερμάτισε τρίτη σε όμιλο στο Champions League με την Παρί, τη Μπάγερν Μονάχου και την Άντερλεχτ, συνεχίζοντας στο Europa League, όπου αποκλείστηκε στους «32» από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Με Μπρένταν Ρότζερς στο τιμόνι

Ο Άγγλος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου το 2016 και ευνοείται από τις συνθήκες, δουλεύοντας σε καθεστώς ηρεμίας και αναγνώρισης, φέρνοντας βέβαια και τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Έ

χει δει την ομάδα του να υποφέρει, χάνοντας 7-0 στο Καμπ Νόου από την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2016/17, έχει κινδυνεύσει με αποκλεισμό από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League την ίδια σεζόν από τη Λίνκολν του Γιβραλτάρ, όμως παράλληλα πορεύεται πετυχημένα εντός των τειχών και με το περσινό νταμπλ και την επιβίωση στον «λάκκο των λεόντων» στον όμιλο των «αστεριών», δεν χάνει την εμπιστοσύνη των αφεντικών, που του πιστώνουν τα μεγάλα σερί στη σκωτσέζικη Πρέμιερσιπ, το τρεμπλ του 2017 (μόλις τέταρτο στην ιστορία του συλλόγου) και το ποιοτικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα. Τον Απρίλιο του 2017 ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του ως το 2021.

Οι άσοι της Σέλτικ

Ο Σκοτ Σινκλέρ (18 γκολ), ο Τζέιμς Φόρεστ (17 γκολ) και ο Μούσα Ντεμπελέ (16 γκολ) οδήγησαν την επίθεση των Κελτών την περσινή σεζόν και αποτελούν τα μεγάλα «όπλα» για την ομάδα του Ρότζερς. Πολύτιμοι εξάλλου είναι ο αμυντικός χαφ Κάλουμ Μακ Γκρέγκορ και ο Μίκαελ Λούστιχ, όπως και ο «μουντιαλικός» Τομ Ρόγκιτς.

Το μεταγραφικό πάρε – δώσε

Τα 10,3 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η Σέλτικ για την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού Οντσόν Εντουάρντ από την Παρί Σεν Ζερμέν, τον οποίο πέρυσι είχε ως δανεικό, ξεχωρίζουν από τα κατορθώματά της στο «παζάρι». Κατά τ’ άλλα κάτοικος Γλασκώβης έχει γίνει ο τερματοφύλακας Σκοτ Μπέιν, ως ελεύθερος από τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει η πώληση του Στιούαρτ Άρμστρονγκ, που πέρυσι σε 41 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε 5 γκολ και 6 ασίστ.

Το γήπεδο: Σέλτικ Παρκ

Η έδρα της Σέλτικ είναι ένα από τα μεγάλα «όπλα» για τον σύλλογο. Χωράει 60.411 θεατές και η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, με τα παιχνίδια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους να μένουν αξέχαστα. Φωνή, συνθήματα, υπέροχη ακουστική, πανό και κορεό συνθέτουν ένα επιβλητικό γήπεδο για κάθε αντίπαλο.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button