Κόσμος

Η στιγμή που οι Ταλιμπάν μπαίνουν στη χλιδάτη βίλα στρατηγού [βίντεο]

Το Αφγανιστάν «φλέγεται» με τους Ταλιμπάν να ελέγχουν πλέον περισσότερα από τα δύο τρίτα της χώρας και να βρίσκονται μία ανάσα από την Καμπούλ.

Την ώρα που μαίνονται οι μάχες, ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο με τους Ταλιμπάν να εισβάλουν στη χλιδάτη βίλα του στρατηγού Ρασίντ Ντόστομ. Πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο και σύμμαχο των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν.

Το βιντεο ξεκίνησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου το Σάββατο και σε αυτό εμφανίζονται οι Ταλιμπάν μέσα στο «χρυσό» παλάτι του στρατηγού. Επεξεργάζονται τα χρυσά έπιπλα, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο στρατηγός έχει φυγαδευθεί.

Το σπίτι του βρίσκεται στο Mazar-e-Sharif, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν, η οποία με τη σειρά της έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν το Σάββατο.

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν διπλωμάτες από την Καμπούλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να απομακρύνουν διπλωμάτες από την πρεσβεία τους στην Καμπούλ, δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο Reuters.

“Έχουμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που φεύγει τώρα καθώς μιλάμε, η πλειονότητα του προσωπικού είναι έτοιμη να φύγει… η πρεσβεία εξακολουθεί να λειτουργεί”, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αναμενόταν πως η εκκένωση των περισσότερων διπλωματών θα ξεκινούσε σήμερα, καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν την προέλασή τους που έχει φέρει την ισλαμική οργάνωση στα πρόθυρα της Καμπούλ μέσα σε μερικές ημέρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στο Αφγανιστούν θα ενισχυθούν, ήδη 5000 στρατιώτες ετοιμάζονται για την Καμπούλ. Επιπλέον, απείλησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πλήγμα σε αμερικανικά συμφέροντα θα υπάρξει ισχυρή και αποφασιστική στρατιωτική επέμβαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button