Τοπικά Νέα

Η Σύσταση Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών Περιβάλλοντος στην συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Εισήγηση Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, σχετικά με τη Σύσταση Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας» συνεδρίασε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας όπου αποφασίστηκε η τροποποίηση του κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας προκείμενου να συσταθεί η Επιτροπή.

Πάντως, η καθυστέρηση στην άφιξη των μελών της Επιτροπής, 20 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, «έφερε» την διαμαρτυρία του Παναγιώτη Τσαφαρά, ο οποίος σημείωσε πως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά ακόμη και στα Δημοτικά Συμβούλια και δείχνει πως δεν υπάρχει σεβασμός στα υπόλοιπα μέλη που περιμένουν στην αίθουσα, τονίζοντας ότι και οι υπόλοιποι έχουν δουλείες που τις αφήνουν για να βρίσκονται εκεί την ώρα που έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση. Μάλιστα, η Μαρία Πανουσιοπούλου ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση αλλά την “πρόλαβε” η άφιξη του Προέδρου της Επιτροπής κ. Βλάχου. Εκτός ημερήσιας διάταξης «ήρθε» ένα θέμα σχετικά με την πλακόστρωση πεζοδρομίου στην οδο Καλαντζάκου στο Κοπανάκι, ωστόσο τα μέλη της Επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου και Παναγιώτης Τσαφαράς δεν συμφώνησαν να εισαχθεί το θέμα καθώς η εισήγηση του θέματος ερχόταν από το «μακρινό» 2013.

Σύσταση Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα εμ την εισήγηση του θέματος, κατά την άσκησή των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας αναφορικά με ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως κίνδυνοι πρόκλησης πυρκαγιάς, μόλυνσης και ρύπανσης, διαπιστώνεται δυσλειτουργία ως προς την εφαρμογή κυρώσεων, διότι ο κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου, δεν προβλέπει τη δημιουργία συλλογικού οργάνου επίλυσης διάφορων και δεν αποσαφηνίζεται πλήρως η διαδικασία επιβολής προστίμων και αντιρρήσεων. Έτσι, η Επιτροπή Ποιότητάς Ζωής αποφάσισε την τροποποίηση του κανονισμού Καθαριότητας, ως προς το άρθρο 30 και το άρθρο 8 του κανονισμού εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και εργασιών κοινωφελών οργανισμών , τα οποία καταργούνται και αντικαθίστανται ως εξής: Συνίσταται συλλογικό διοικητικό όργανο με τίτλο «Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας με σκοπό την εξέταση πάσης φύσεως θεμάτων και υποθέσεων που αφορούν τον παρόντα κανονισμό, της επιβολής προστίμων σε βάρος των παραβατών. Ως μέλη ορίζονται, ο εκάστοτε αντιδήμαρχος ΔΔΑΑΠΠ (Διαχείρισης Απορριμάτων, Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος) ως πρόεδρος, ο εκάστοτε αναπληρωτής καθαριότητας της Δ.Ε. που εξετάζεται η παράβαση, ο εκάστοτε πρόεδρος/εκπρόσωπος της Δ.Κ./Τ.Κ. που εξετάζει την παράβαση. Oι παραβάτες στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εντός δέκα ημερών από την ημέρα γνωστοποίησης προς αυτούς της επιβολής της κύρωσης με έγγραφη αιτιολογημένη αίτηση τους στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας. Η Επιτροπή συνεδριάζει εφόσον αυτό είναι αναγκαίο την πρώτη εργάσιμη μέρα εκάστου μηνός στο γραφείο της υπηρεσίας καθαριότητας. Στην εξέταση του αιτήματος μπορεί να παραβρίσκεται ο ενδιαφερόμενος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του. Η επιτροπή κατόπιν ακροάσεως του ενδιαφερόμενου έχει τη δυνατότητα να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς του και να ακυρώσει ολοσχερώς το επιβληθέν πρόστιμο, είτε να το μειώσει μέχρι και το 30% του ελάχιστου κατά περίπτωση ορίου, είτε να απορρίψει την υποβληθείσα προσφυγή του.

Παρατηρήσεις από Τσαφαρά και Πανουσιοπούλου

Η Μαρία Πανουσιοπούλου ζήτησε η μείωση να γίνει στο 50% και όχι στο 30%, καθώς έτσι γίνεται σε όλες τις επιτροπές. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης ψήφισε υπέρ, ωστόσο τόνισε ότι ο Δήμος θα έπρεπε ως τώρα να έχει δείξει το καλό παράδειγμα με την καθαριότητα των οικοπέδων του. Επιπλέον, σημείωσε ότι η καθαριότητα θα πρέπει να γίνεται από συνεργεία του Δήμου και όχι ο Δήμος να την αναθέτει σε εξωτερικά συνεργεία.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Αντί να τους ευχαριστήσετε πού σας έκαναν την τιμή να έρθουν οι ογκόλιθοι της πολιτικής έχετε και παράπονο.Οι άνθρωποι είχαν πάει στο σχολείο για να γραφτούν.Αυριο έχει το να Λόλα ένα μήλο.

  2. Το εχουμε αντιληφθεί πλεον πολύ καλα…Οτι οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής πανε κι ερχονται με το καφεδάκι τους και δεν τους ενδιαφέρει ο τόπος…Μια βόλτα καντε στα χωρια και στις πολεις μας και θα το διαπιστώσετε ολοι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button