Εκλογές 2019

Η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”: «Το στοίχημα της ζωής μου»

Νέα, μαχητική, με συγκροτημένη άποψη για όλα όσα σκέφτεται και όλα όσα θέλει να κάνει για τον τόπο της, η Μεσσήνια δικηγόρος Χάιδω Παναγιωτοπούλου δείχνει έτοιμη να κάνει την απόλυτη ανατροπή στον Δήμο Τριφυλίας.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη με τα τα κοινά της Τριφυλίας;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τριφυλία, ζω εδώ με την οικογένειά μου, και όλα αυτά τα χρόνια παρατηρώ τον τόπο μου να μαραζώνει, να χάνει ευκαιρίες, οι νέοι άνθρωποι να μην έχουν προοπτική για να μείνουν στις πόλεις και στα χωριά μας, να επενδύσουν τη ζωή τους και το αύριό τους. Πολλές οι υποσχέσεις που έμειναν λόγια, πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν, πολλά τα προβλήματα που παραμένουν διαχρονικά, πολλές οι δικαιολογίες που συνοδεύουν, ειδικά τα πέντε τελευταία χρόνια, την ανικανότητα των διοικούντων να προχωρήσουν έργα υποδομής για την υπεροχή μας! Και αυτό πρέπει να αλλάξει! Θέλω μαζί με τους συνεργάτες μου, αλλά και με όλους τους ενεργούς πολίτες της Τριφυλίας, που χρόνια τώρα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους ίδιους δυστυχώς πρωταγωνιστές, να τα αλλάξουμε όλα, να τα κάνουμε όλα αλλιώς! Να κάνουμε την Τριφυλία την απόλυτη πρωταγωνίστρια!

«Είμαι περήφανη που είμαι κόρη ενός έντιμου ανθρώπου, οδηγού ταξί από τη Λεντεκάδα, που έκανε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στη ζωή του για να μπορέσει να μεγαλώσει με αρχές και να σπουδάσει 3 παιδιά, και μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας από το Σελλά, που μεγάλωσε με κόπο αλλά με μοναδική αξιοπρέπεια και ήθος τα αδέλφια μου και εμένα»

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας; Ποια είναι η βασική λογική του σχεδίου σας για το αύριο του δήμου σας;

Αλλαγή νοοτροπίας και σκληρή δουλειά βασισμένη σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και δράσεων! Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, τρεις πόλεις, τρεις πρωτεύουσες, τρία σχέδια, τρία στοιχήματα! Έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες που είχα τη χαρά να συζητήσω και να παρουσιάσω αναλυτικά όλους αυτούς τους μήνες με τους συνδημότες μου, σε κάθε γωνιά της Τριφυλίας. Ξεκινάμε λοιπόν και ολοκληρώνουμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο όλες τις απαραίτητες μελέτες που χρειάζονται, εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά Πρωτόκολλα και προχωράμε όλα τα απαραίτητα έργα και τις δράσεις που χρειάζονται σε όλη την περιοχή. Η καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες, η παρακολούθηση και επίλυση των καθημερινών και αυτονόητων ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία του δήμου και στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας είναι παράλληλα και η άμεση προτεραιότητά μας! Γιατί καλά τα έργα, αλλά η αλλαγή πρέπει κυρίως να υπάρξει στα απλά και στα καθημερινά, αυτά που ταλαιπωρούν τους νοικοκυραίους εδώ και χρόνια!

«Η κεντρική πολιτική σκηνή μου είναι παντελώς αδιάφορη, ήρθα για να μείνω και θα μείνω στα αυτοδιοικητικά του δήμου μας, ήρθα για να είμαι χρήσιμη, για να κάνουμε την Τριφυλία της καρδιάς μας πρωταγωνίστρια!»

Γιατί οι δημότες της Τριφυλίας να επιλέξουν εσάς για δήμαρχο; Ποιο είναι το μήνυμά σας λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης;

Σέβομαι όλους τους ανθυποψηφίους μου και είμαι έτοιμη για το καλό του τόπου να συνεργαστώ με όλους όσους μοιραζόμαστε προογραμματικά τις ίδιες προτεραιότητες για τον δήμο μας. Άλλωστε ο «Κλεισθένης» επιβάλλει υπερβάσεις, συνεργασίες, συνεννοήσεις και ευρύτερες συναινέσεις για να υπάρξουν βιώσιμες διοικήσεις στους ΟΤΑ όλης της χώρας. Και είμαστε έτοιμοι και να διοικήσουμε τον δήμο μας, αλλά και να προχωρήσουμε σε προγραμματικές συγκλίσεις βασισμένες όμως σε αρχές, αξίες και προτεραιότητες και όχι σε κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και προσωπικές στρατηγικές του οποιουδήποτε! Και αυτή είναι δέσμευση εκ μέρους μου. Και οι δικές μου δεσμεύσεις είναι συμβόλαιο!

Άλλωστε οι περήφανοι πολίτες της Τριφυλίας ξέρουν ότι η Χάιδω Παναγιωτοπούλου δεν είναι «γόνος» και δεν προέρχεται από κάποια πολιτική ή αυτοδιοικητική οικογένεια, δεν διεκδίκησε ποτέ κυβερνητικά ή άλλα αξιώματα ή χρησιμοποίησε την ενασχόλησή της μετά κοινά για έμμισθες ή άλλες θέσεις ευθύνης, δεν μεγάλωσε μέσα στην άνεση και στη χλιδή, δεν βρήκε τίποτε έτοιμο στη ζωή της. Πάλεψα και παλεύω στη ζωή μου για τα πάντα, και είμαι περήφανη που είμαι κόρη ενός έντιμου ανθρώπου, οδηγού ταξί από τη Λεντεκάδα, που έκανε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στη ζωή του για να μπορέσει να μεγαλώσει με αρχές και να σπουδάσει 3 παιδιά, και μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας από το Σελλά, που μεγάλωσε με κόπο αλλά με μοναδική αξιοπρέπεια και ήθος τα αδέλφια μου και εμένα. Η παρακαταθήκη των γονιών μου και της οικογένειάς μου είναι αυτή που συνοδεύει τα βήματά μου και η αγάπη μου για τον τόπο μας. Τίποτε άλλο! Η κεντρική πολιτική σκηνή μου είναι παντελώς αδιάφορη, ήρθα για να μείνω και θα μείνω στα αυτοδιοικητικά του δήμου μας, ήρθα για να είμαι χρήσιμη, για να κάνουμε την Τριφυλία της καρδιάς μας πρωταγωνίστρια!

Εάν οι συμπολίτες μου πιστεύουν ότι όλα καλά πάνε στον τόπο μας αυτά τα χρόνια, να μη με ψηφίσουν! Εάν, πάλι, πιστεύουν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, τους ζητώ να μας εμπιστευθούν, να μου δώσουν μια ευκαιρία να αποδείξω ότι όλα μπορούν να γίνουν αλλιώς! Η Τριφυλία και το αύριο των παιδιών μας είναι το στοίχημα ζωής μου!

Συνέντευξη στον Γιώργο Λαιμό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button