ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και το πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο “Το Ηδύφωνον” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο του 9ου Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιακών Ορχηστών

Ξεχωριστή τιμή αποτέλεσε για τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο της Φιλαρμονικής “ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ” η συμμετοχή στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ήταν μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών. Σε αυτό το πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός συμμετείχαν τμήματα από Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Ισραήλ, Κύπρο Τουρκία και Ελλάδα.

Το φεστιβάλ έδωσε φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο.

 Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος ο οποίος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας ερμήνευσε το πρωί της Κυριακής, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τα κομμάτια: “Ας κρατήσουν οι χοροί”, Ποτέ την Κυριακή – Never on Sunday”, “Exodus”, “Γιορτή στην Αρένα” και “Macarenas”. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο της Φιλαρμονικής “ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ” ερμήνευσε τα τραγούδια: “Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε”, “Ξανθούλα”, “Ηλιος μικρός”, “Κοντούλα λεμονιά”, “Εντερλέζι”, συνοδεία πιάνου από τον Ιωάννη Λιόλιο και τη Νόνα Καπίρη. Και τα δύο σχήματα απέσπασαν θετικά σχόλια με τις ερμηνείες τους, ενώ και για τους ΄διους τους μουσικούς αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση η συμμετοχή στο μεγάλο αυτό γεγονός!

Να σημειωθεί πως και στα δύο σχήματα τη διεύθυνση και τη διδασκαλία έχει ο Κωνσταντίνος Κτενάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button