ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η χορωδία «ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ» της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών

Στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών, το οποίο διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ε.Ο.Τ., ο Δήμος Τριφυλίας έδωσε το πιο μελωδικό του παρών, μέσω του Πολυφωνικού Χορωδιακού του Συνόλου, «ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ», της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το «ΗΔΥΦΩΝΟΝ» μάγεψε κυριολεκτικά το πλήθος των ακροατών, αφήνοντας εξαίρετες εντυπώσεις κι αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές, τόσο από ανθρώπους των τεχνών και της μουσικής που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, όσο και από άτομα της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

O αριθμός των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ ανήλθε σε 2.500 καλλιτέχνες καθώς συμμετείχαν συγκροτήματα από την Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, αλλά και Αργολίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Φθιώτιδα, Έβρο, Χαλκιδική, Γρεβενά, Μεσσηνία, Άρτα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Πέλλα, Βοιωτία, Ξάνθη, Αττική, Λακωνία, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Πάφο και Λευκωσία Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι το Μαίο του 2018 το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ» είχε συμμετάσχει στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το Φεβρουάριο του 2019 συμμετέχοντας στον Β΄ Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής – ART & ART FESTIVAL, στο πανεπιστήμιο του Πειραιά, απέσπασε το Β΄ βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» και το αργυρό μετάλλιο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button