Τοπικά ΝέαΧώρα

Η Χώρα εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο Χωραΐτη [εικόνες]

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιόρτασε την Κυριακή των Μυροφόρων, 8η Μαΐου 2022, τον πολιούχο της Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη, η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, από το απόγευμα του Σαββάτου 7ης Μαΐου με την τέλεση του Εσπερινού και την Κυριακή των Μυροφόρων με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. κ. Χρυσόστομος, προέστη της τέλεσης του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και της δέησης στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Χώρας, συνοδευόμενη από μαθητές των Σχολείων της Κοινότητας Χώρας, τη Φιλαρμονική του Δήμου και πλήθους πιστών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, αναφέρει:

«Εύχομαι σε όλους σας και σε καθέναν χωριστά, ο Άγιος Δημήτριος ο Χωραΐτης να σκέπει τις ζωές όλων, με την ελπίδα χαρίζει κάθε καλό, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Χρόνια πολλά στους συνδημότες μου Χωραΐτες!»

 

Σχετικά Άρθρα

8 Σχόλια

  1. Ο – ΕΚ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΄;;;;;;;;;

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

    ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ; ; ; ;

    1. ΦΙΛΤΑΤΕ ,

      ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ .

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ & ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΣ ΑΡΧΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

      1. Ο/Η ΕΝΑΣ ΦΙΛΉΣΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ λέει:

        ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΥΝΕΤΟ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΘΈΤΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΈΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΈΣ ΕΟΡΤΈΣ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ. ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΩΣ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ ΜΕ ΚΑΤΆΝΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΛΆΒΕΙΑ .

        1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,

          ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.

          ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΟ 1974 – ΒΙΩΣΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ 1981 ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ 2004 ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΡΕΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ – ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΘΝΙΚΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ – ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ & ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ & ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ .

  2. Φίλε οποιος και αν εισαι δεχεσαι μια μικροψυχη κριτικη μαλλον απο ταπεινα ελατηρια.
    Αγνοησε αυτον η αυτους που την κανουν.
    Συνεχισε να δινεις το παρον σε οποια εκδηλωση σου αρεσει.
    Μακαρι ολοι οι πολιτες να τιμουν τα αξιωματα τους.
    Αλλωστε η ζηλεια δεν θα εξαλειφθει ποτε …

    1. Ο/Η ΕΝΑΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ & AΓΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ λέει:

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΗΛΕΙΑΣ κυριε ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΕ

      ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΘΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

      ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

      Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΞ/ΚΟΥ Η ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ( ΚΑΘ’ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΥΤΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ) ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΙΧΕ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ & ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      ΕΝΑΣ ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ & ΦΙΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  3. Συνήθως οι πούροι νεο δημοκράτες εχουν ξεπεράσει τετιου ειδους αγκυλώσεις…
    Μου θυμιζεις το ανέκδοτο με « τη γίδα του γείτονα»…
    Ξεπέρασε το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button