ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Η 3η Συνάντηση Χειροτεχνών “Στου Πάρκου την Αγορά” είναι γεγονός!

Η ομάδα Stou Gargalianou Project, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά έκθεση χειροποίητων αντικειμένων στο Πάρκο των Γαργαλιάνων.

Η 3η Συνάντηση Χειροτεχνών θα λάβει μέρος το τριήμερο 27-28-29 Ιουλίου 2018 (Παρασκευή – Κυριακή) κι είναι αφιερωμένη σε χειροποίητα είδη και DIY (Do It Yourself) προιόντα.

-Στόχοι μας:
*Η προβολή και προώθηση του αυθεντικού χειροποίητου είδους.
*Η δημιουργία μιας εναλλακτικής αγοράς με χειροποίητα αντικείμενα όπου το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα δει από κοντά και να συναντηθεί με τους δημιουργούς τους.
*Η προβολή της περιοχής μας και η ανάδειξη μιας νέας τοπικής επιχειρηματικότητας που έχει στο κέντρο της την αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία και την ποιότητα.

-Όροι-προϋποθέσεις συμμετοχής:
*Tα είδη που θα παρουσιάζονται από τους χειροτέχνες – παραγωγούς θα πρέπει να είναι αυστηρά χειροποίητα και να εκφράζουν πρωτοτυπία και αυθεντικότητα ως προς το design τους.
*Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 15/06/2018 (όσο νωρίτερα αποφασίσετε για την συμμετοχή σας τόσο πιο εύκολα θα βρείτε καταλύματα για την διαμονή σας).
*Οι συμμετέχοντες που διαθέτουν επιχείρηση θα μπορούν να πραγματοποιούν πωλήσεις με έκδοση αποδείξεων από ταμειακή μηχανή ή μπλοκάκι. Συμμετοχή ωστόσο σαν εκθέτες και μόνο μπορούν να λάβουν και καλλιτέχνες που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την χειροτεχνία.
*Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα προσφέρονται πάγκος και καρέκλες καθώς επίσης και ρεύμα, τουαλέτα και χώρος αποθήκευσης των εκθεμάτων τους.
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ωστόσο βασικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων θα είναι η ποικιλία των προιόντων και η καινοτομία τους.
*Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί και να την αποστείλουν με μέιλ στη διεύθυνση stougargalianouproject@gmail.com.

-Ημερολόγιο – Ωράριο “συναντήσεων” και διαμονή:
Η έκθεση θα γίνει το τριήμερο 27-29 Ιουλίου 2018 στα πλαίσια του ευρύτερου πολιτιστικού καλοκαιριού των Γαργαλιάνων και του Δήμου Τριφυλίας.
Οι “συναντήσεις” των δημιουργών με το κοινό θα αρχίζουν στις 19:00 και θα τελειώνουν στις 23:00 στο “πάρκο” στο κέντρο της πόλης.
Στην περιοχή υπάρχουν πολυάριθμα καταλύματα και πλήρως εξοπλισμένα παραθαλάσσια κάμπινκ και μπορούμε να συνδράμουμε με συμβουλές για την διαμονή σας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6937840077 Αλεξάνδρα Σουλελέ
6944411196 Γαρυφαλιά Τεριζάκη
6977199034 Klaudia Delmer

-Λίγα λόγια για τους Γαργαλιάνους και τα γύρω αξιοθέατα:
Οι Γαργαλιάνοι βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, στην Μεσσηνία.
Ειναι μια όμορφη κωμόπολη με νεοκλασική αρχιτεκτονική και μεγάλες πλατείες, τοποθετημένη σε ύψωμα στην μέση ενός απέραντου ελαιώνα μόλις 4 χιλιόμετρα απο την θάλασσα και τις υπέροχες παραλίες της Δυτικής ακτογραμμής της Μεσσηνίας.
Τα κρυστάλλινα νερά και η ψιλή άμμος, η φυσική ομορφιά και η ιστορική σπουδαιότητα του τόπου, καθώς και οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις (όπως η Costa Navarino κα.) έχουν εκτοξεύσει την ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με αποτέλεσμα οι τουριστικές ροές το καλοκαίρι να είναι τεράστιες.
Μόλις 2 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με συχνές πτήσεις από και προς όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

-Προτάσεις για τις πρωινές σας εξορμήσεις:
Μία βουτιά στη Βοιδοκοιλιά
Βόλτα στο νήσο Πρώτη με καραβάκι ή ιστιοπλοϊκό
Παραλία Μάτι / Χρυση Ακτή
Παραλία Λαγκούβαρδος για surf και SUP
Αρχαία Μεσσήνη
Παλάτι Νέστορα – Αρχαία Πύλος
Κάστρο του Ναυαρίνο
Καταρράκτες σε Νέδα, Πολυλίμνιο και Σχινόλακα

-Φόρμα συμμετοχής:
Παρακαλούμε, εφόσον ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, στείλτε μας μέσω e-mail στη διεύθυνση stougargalianouproject@gmail. τις πληροφορίες που ζητούνται παρακάτω. Αυτές θα χρειαστούν για την έγκριση της συμμετοχής σας και για την προβολή σας στη σελίδα μας στο facebook.
*Επωνυμία Επιχείρησης
*Επωνυμία Σχεδιαστή
*Είδος (Ένδυση, Τσάντα, Κόσμημα, Διακόσμηση κλπ)
*Διεύθυνση Επιχ/σης
*Τηλέφωνα επικοινωνίας
*E-mail
*Web Site
*Facebook
*Λογότυπο
*Γράψτε λίγα λόγια για τη δουλειά σας ή την πηγή έμπνευση σας.
*Φωτογραφίες αντιπροσωπευτικές της δουλειάς σας (περίπου 5-8)
(Οι τελευταίες πληροφορίες είναι για την προβολή του έργου σας στη σελίδα μας. Παρακαλούμε φροντίστε το κείμενο να είναι σύντομο και οι φωτογραφίες ποιοτικές.)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button